Šport > Košarka
186 ogledov

Barcelona zanika, da je košarkarja pustila v Istanbulu

thomas heurtel Epa
Košarkarju, ki naj bi se dogovarjal za prestop k Real Madridu, so po navedbah španskih medijev prepovedali vstop na letalo. Barcelona takšne očitke zavrača.

Sinočnja evroligaška košarkarska tekma v Istanbulu med Anadolujem Efesom in Barcelono je imela še podaljšek, ki je bil neprijeten predvsem za košarkarja katalonske ekipe Thomasa Heurtela, pa tudi za Barcelono. Ta naj bi ga namreč po poročanju časnika Mundo Deportivo kazensko pustila v Turčiji, kar pa so danes v klubu zanikali.

barcelona logo zaščitni znak Vrgli z letala Šport Svet se zgraža nad Barco, ki je svojega igralca za kazen pustila sredi Turčije

Na nenavadno dogajanje po tekmi so prvi opozorili pri sindikatu španskih košarkarjev, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Na Twitterju so ponoči objavili zapis o "zapuščenem igralcu v tujem mestu ob pol polnoči" in se vprašali, kam se je izgubila človečnost.

Podrobneje se je potem o temi razpisal še katalonski športni časnik Mundo Deportivo. Zapisal je, da po porazu z Anadolujem Efesom (79:86) vodstvo katalonskega kluba ni dovolilo francoskemu reprezentantu, da bi se vkrcal na letalo.

Vzrok naj bi bili skrivni pogovori košarkarja o morebitnem prestopu k največjemu tekmecu blaugrane, madridskemu Realu. Heurtel naj bi bil sicer po dogovoru med kluboma blizu prestopa k Fenerbahčeju, od koder bi v Barco prišel njegov rojak Leo Westermann, a naj bi se obenem pogajal tudi z Madridčani.

Heurtel je z ekipo sicer dopotoval v Turčijo na tekmo, kjer pa nato ni bil v postavi.

Lionel Messi Sam na vrhu Šport Tudi Pele gleda Argentincu v hrbet: Messi zrušil neverjeten rekord

Danes se je na poročanje in na obtožbe o tem, da so igralca namenoma pustili na letališču, odzvala Barcelona. V sporočilu za javnost so pri katalonskem velikanu zapisali, da sta igralec in njegov agent zahtevala prekinitev pogodbe.

"V klubu smo dovolili igralcu, da z nami odpotuje v Istanbul, da bi uredil svojo igralsko prihodnost. Opoldne sta igralec in njegov agent pogajanja prekinila. Zaradi zastoja pri pogajanjih in ker ni bil del moštva na tekmi, smo sklenili, da se ne vrne s skupino," so zapisali pri Barci.

Zanikali pa so, da bi košarkarja "zapustili" na letališču. "Zagotovili smo mu nočitev v hotelu, letalsko vozovnico za komercialni let in vse potrebne dokumente, da bi se lahko v Barcelono vrnil naslednji dan," so sporočili iz kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.