Šport > Nogomet
259 ogledov

Enosmerni promet na ponovnem srečanju Ronalda in Messija

Cristiano Ronaldo Epa
Črn dan za Barcelono in Manchester United.

Največ zanimanja ljubiteljev nogometa je vzbudilo gostovanje Juventusa pri Barceloni, saj sta si na zelenici na nasprotnih straneh stala Lionel Messi in Cristiano Ronaldo. Tekma sicer ni več odločala o potnikih v osmino finala, oba velikana sta namreč že napredovala, je pa vseeno dala odgovor o prvem mestu v skupini G. Tega je s prepričljivo zmago osvojil Juventus.

Katalonci, ki jim v zadnjih tednih ne gre veliko po načrtih, uspešni so bili le v ligi prvakov, so se že na začetku dvoboja znašli v podrejenem položaju. Stara dama je tako hitro prišla do enajstmetrovke, ki jo je s strelom po sredini gola uspešno zaključil Ronaldo. Že v 20. minuti se je na semaforju izpisal izid 0:2. Juan Cuadrado je poslal natančno žogo v kazenski prostor, kjer je pozabljen od Barcelonine obrambe okroglo usnje z volejem pričakal 22-letni Američan Weston McKennie in ga zabil za hrbet vratarja Marc-Andréja ter Stegna. Italijani so povedli povsem zasluženo.

V drugem plčasu se je ponovila zgodba iz prvega, Juve je še nekoliko prej imel na voljo strel z bele točke. Še enkrat več je bil uspešen Ronaldo, ki je tako že v 52. minuti postavil končni izid.

Verbič se seli v Evropsko ligo

Na drugi tekmi te skupine sta se za tretje mesto, ki vodi v Evropsko ligo, pomerila 'slovenska' Dinamo Kijev in Ferencvaroš. Benjamin Verbič je obračun začel v prvi enajsterici gostiteljev, Miha Blažič pa pri gostih. Slovenski branilec je prejel rumeni karton v 59, minuti, takoj zatem pa je s soigralci prejel tudi zadetek. Strelec za Dinamo je bil Denis Popov.

Tudi United se poslavlja

V skupini H je bila zaradi incidenta v Parizu, kjer nogometaši iz Istanbula zaradi rasizma četrtega sodnika, niso želeli nadaljevati tekme, se je močno opekel Manchester United. Ta je v zadnjem kolu skupinskega dela sam odločal o svoji usodi, a se že v drugi minuti znašel v zaostanku, ko je v polno za Leipzig zadel Angeliño.

Angelino | Avtor: Epa Epa

Posojeni nogometaš Manchester Cityja se je nato izkazal še v 13. minuti, ko je z dolgo podajo na drugo vratnico našel Amadouja Haidaro, ki je iz prve zadel za 2:0. Žwe pred tem je imel lepo priložnost za izenačenje Mason Greenwood, a ga je zaustavil madžarski čuvaj mreže Peter Gulacsi. Gostitelji so bili nato blizu še tretjega zadetka, a se je zatresla vratnica, po odboju pa je bil gol razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

Sredi drugega polčasa je še eno katastrofalno posredovanje angleške obrambe na čelu s kapetanom Harryjem Maguirejem izkoristil Justin Kluivert. Sin legendarnega Patricka Kluiverta je ob nezainteresiranih branilcih do žoge prišel pred vratarjem Davidom de Geo in zadel za 3:0.

Vse je kazalo na zanesljivo zmago Kevina Kampla in soigralcev, a sta nato v 80. in 82. minuti v polno za rdeče vrage zadela Bruno Fernandes in Paul Pogba. Sledila je razburljiva končnica, izenačenje pa je v zadnjem napadu Uniteda na tekmi preprečil Gulacsi. Ta je refleksno reagiral ob slabem posredovanju soigralca Nordija Mukieleja, ki je predložek v peterec z bližine preusmeril proti svojemu golu. Gulacsi je žogo uspel odbiti z nogo.

United je ostal pri devetih točkah, toliko jih ima tudi PSG. Parižani bodo dvoboj s Turki verjetno dobili za zeleno mizo, ob morebitni ponovitvi tekme pa je prav tako težko pričakovati, da Francozi na domačem terenu ne bi osvojili vsaj točke.

Liga prvakov, skupinski del, 6. kolo:

Skupina E:
Chelsea : Krasnodar  1:1 (1:1)
Jorginho 28./11-m; Cabella 24.

Rennes : Sevilla  1:3 (0:2)
Rutter 86./11-m; Kounde 32., En Nesyri 45., 81.

Lestvica: Chelsea 14, Sevilla 13, Krasnodar 5, Rennes 1

 

Skupina F:
Zenit : Borussia (D)  1:2 (1:0)
Driussi 16.; Piszczek 68., Witsel 78..

Lazio : Club Brugge  2:2 (2:1)
Correa 12., Immobile 27./11-m; Vormer 15., Vanaken 76.

Lestvica: Borussia 13, Lazio 10, Club Brugge 8, Zenit 1

 

Skupina G:
Barcelona : Juventus  0:3 (0:2)
Ronaldo 13./11-m, 52./11-m, McKennie 20..

Dinamo Kijev : Ferencvaroš  1:0 (0:0)
Popov 60.

Lestvica: Juventus 15, Barcelona 15, Dinamo Kijev 4, Ferencvaroš 1

 

Skupina H:
RB Leipzig : Manchester United  3:2 (2:0)
Angelino 2., Haidara 13., Kluivert 69.; Fernandes 80./11-m, Pogba 82.

PSG : İstanbul Başakşehir         prekinjeno

Lestvica: Leipzig 12, PSG (-1) 9, Manchester United 9, Basaksehir 3 (-1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice