Šport > Nogomet
4131 ogledov

Prvi človek Barcelone: Jaz bi Messija prodal

Leo Messi Profimedia
Barcelona nima denarja za redno izplačilo nogometašem.

Začasni predsednik Barcelone Carles Tusquets je v pogovoru za RAC 1 izjavil, da bi poleti prodal Lionela Messija, če bi to lahko storil, ob tem pa priznal, da imajo v katalonskem velikanu precejšnje težave s financami, celo tako velike, da nogometaši ne bodo pravočasno prejeli naslednjih izplačil.

Marca je pred časom poročala, da je dolg Barcelone v juniju tega leta znašal kar 488 milijonov evrov. V klubu so se nato uspeli z nogometaši in člani strokovnega štaba dogovoriti o zmanjšanju plač, s tem pa naj bi v tej sezoni prihranili 122 milijonov, v naslednjih treh pa še dodatnih 50 milijonov.

Tusquets je zdaj priznal, da bi prodal Messija, ko je ta poleti želel zapustiti klub. "Gledano z ekonomskega vidika, bi ga jaz prodal. Če pogledate, kaj bi zanj dobili in kaj bi s tem rešili... La Liga zdaj postavlja meje za plače," je dejal Tusquets in priznal, da bo klub zamujal z naslednjimi izplačili: "Igralci v januarju ne bodo prejeli plačila. Oni dvakrat prejmejo denar, v januarju in juniju. V tem januarju ne bodo prejeli denarja. To se je zamaknilo, tako kot tudi druga izplačila."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice