Šport > Nogomet
3882 ogledov

Tako katastrofalno stanje je pri Barceloni

Barcelona Camp Nou Epa
Velik dolg bi se lahko v kratkem še podvojil.

Po poročanju nekaterih medijev je veliki katalonski klub pred finančno katastrofo. Finančna poročila razkrivajo, da je epidemija novega koronavirusa zelo slabo vplivala na finance Barcelone, skupni dolg kluba pa se je tako povečal na kar 820 milijonov evrov.

A to še ni vrh ledene gore. V avgustu naslednjega leta bo morala odplačati polovico tega dolga, se pravi 400 milijonov evrov, ki pa jih nima na voljo. V trenutnih razmerah bo takšno vsoto tudi težko zbrala. Na prihodke od prodaje vstopnic ne more računati, v tem času pa se slabše prodajajo tudi izdelki kluba. Nekaj denarja bi ji lahko prinesli uspešni nastopi v ligi prvakov, a mnogi poznavalci nogometa napovedujejo, da Kataloncem v tej sezoni ne bo uspelo priti daleč v tem tekmovanju.

Razen trenutno poškodovanega Ansuja Fatija, ki bo odsoten štiri mesece, v klubu tudi ni nogometaša, ki bi ga lahko prodali za visoko vsoto. Trojici najdražjih nogometašev v zgodovini kluba (Philippe Coutinho, Ousmane Dembele in Antoine Griezmann) je vrednost v zadnjem času precej padla, pri zadnjem za polovico kupljene vsote, pri prvih dveh za kar dve tretjini. 

Lionel Messi, ki po nekaterih podatkih na leto prinese Barceloni 300 milijonov evrov od prodaje vstopnic, pokroviteljskih pogodb in televizijskih pravic, je ogorčen nad stanjem v klubu, že letos je želel zapustiti katalonskega velikana, pogodba pa se mu izteče v naslednjem letu. Če ne bo podaljšal sodelovanja, bo lahko odšel brez odškodnine.

Povrh vsega je zdaj že nekdanji predsednik Josep Maria Bartomeu za sabo pustil še eno bombo. Na pogodbi z veliko ameriško investicijsko banko Goldman Sachs manjka le še podpis, ki bi Barcolono zadolžil še za 800 milijonov zaradi obnove stadiona Camp Noua in gradnje novega športnega centra. Dolg kluba bi se tako povzpel na 1,6 milijarde evrov. Na srečo bo ta dogovor morala nova uprava še potrditi,

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice