Šport > Nogomet
1129 ogledov

Barcelona pred bankrotom, na udaru predvsem Messi

Josep Maria Bartomeu Epa Dolgoletni predsednik kluba Josep Maria Bartomeu je pred dnevi odstopil s položaja.
Enemu največjih nogometnih klubov na svetu grozi finančni zlom.

Španski nogometni velikan Barcelona je zašel v velike finančne težave. Kot poročajo nekateri tamkajšnji mediji, klubu že v januarja grozi plačilna nesposobnost, če se Lionel Messi in drugi zvezdniki v ekipi ne bodo odpovedali delu svojih dohodkov. O tem sta danes poročala tudi Marca in As, ki sta se sklicevala na poročilo radijske postaje RAC1.

Kot prenaša nemška tiskovna agencija dpa, so se v petek začela pogajanja med klubskimi odvetniki in nogometaši o znižanju prejemkov, sicer klubu grozi tudi stečaj.

V klubu si želijo dogovor vsaj do 5. novembra, pričakujejo pa, da se bodo nogometaši odpovedali 30 odstotkom svojih plač, s čimer bi klub privarčeval 190 milijonov evrov. V zadnjih pogovorih so igralci znižanje plač zavrnili. A v klubu poudarjajo, da so se stvari s koronsko krizo bistveno spremenile in da v blagajni še kako manjkajo prilivi z naslova prodaje vstopnic.

Po poročanju medijev je najbolj izpostavljen prav Messi, ki je pred časom razburil javnost z odhodom iz Katalonije.

Po odstopu predsednika Josepa Bartomeuja je vodstvo kluba prevzel Carles Tusquets, ki ne skriva, da je v tem trenutku najbolj pomembno urediti finance.

Komentarjev 1
  • Waltter 16:16 02.november 2020.

    Bo pa se barcelona mela na hrbtu "fly emirates" tak da ni skrbi. Messi bi bil nor sedaj da bi sel v zmanjsanje place razen ce zeli ostati tudi drugim verjetno ne bo najbolj v veselje da to naredijo...

Sorodne novice