Šport > Nogomet
6021 ogledov

Trenerju Barcelone grozi tudi kar 12 tekem suspenza

Ronald Koeman Profimedia
Nogometaši Barcelone bi lahko bili na tekmah kar nekaj časa brez svojega glavnega trenerja.

Oddelek za integriteto pri španski nogometni zvezi je komentarje Ronalda Koemana posredoval tekmovalnemu odboru. Gre za besede, ki jih je Nizozemec izrekel po El Clasicu, ko je imel marsikaj povedati o tehnologiji VAR in njeni uporabi na največjem španskem derbiju. Barcelona je na domačem stadionu izgubila z 1:3.

"Upam, da mi bo nekoč nekdo razložil, kako v Španiji funkcionira VAR. Odigrali smo že pet krogov in prav nobena odločitev ni šla v prid Barcelone. Vse so bile proti nam. Nismo dobili enajstmetrovke po prekršku nad Messijem na tekmi s Sevillo niti dveh prekrškov proti Getafeju, ko je bil eden izmed njiju zame čisti rdeči karton, danes pa se nam je zgodilo to. To je bilo moje vprašanje za sodnika po tekmi. Zakaj delajo le proti nam," je po dvoboju z madridskim Realom izjavil Koeman.

El Clasico Tekma vseh tekem Šport Bleda Barcelona nemočna na El Clásicu

Ta se ni strinjal zlasti z odločitvijo sodnika Juana Martineza Munuere, ki je v 61. minuti dosodil enajstmetrovko nad Sergiom Ramosom, ko ga je povlekel branilec Barcelone Clément Lenglet.

Če tekmovalni odbor najde dokaze za otvoritev primera proti Koemanu, bi lahko nizozemski trener dobil suspenz v dolžini od štirih do 12 tekem in denarno kazen v višini 3.000 evrov.

Podobne komentarje na delo delilcev pravice so imeli v zadnjem času tudi trener Betisa Manuel Pellegrini, vratar zeleno-belega kluba iz Seville Joel Robles ter trener Cadiza Alvaro Cervera, ki pa niso bili kaznovani, saj postopek proti njim ni stekel.

Barcelona Camp Nou Drama v klubu Šport V enem dnevu dva šoka v Barceloni
Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 07:23 28.oktober 2020.

    Real je ena sama mafija!!!