Šport > Nogomet
140 ogledov

Barcelona s tožbo nad novinarja in časopis

Ansu Fati Epa
V katalonskem klubu so ocenili, da je zapis rasističen.

"Ansu med tekom izgleda kot gazela, kot mladi črni ulični prodajalec, tako kot tisti, ki na Paseo de Graciji (avenija v Barceloni; op. p.) kričijo 'voda, voda', ko pride policija," je v časopisu ABC v poročilu tekme med Barcelono in Ferencvarošem zapisal novinar Salvador Sostres. 

Po poročanju Mundo Deportiva so se pri katalonskem velikanu odločili za tožbo proti ABC in omenjenemu novinarju, saj gre po njihovem mnenju za rasistično opazko na račun 17-letnega Ansuja Fatija. Ta je ob zmagi s 5:1 dosegel drugi zadetek Barcelone in postal prvi nogometaš v zgodovini lige prvakov, ki se je še pred polnoletnostjo dvakrat vpisal med strelce v najelitnejšem klubskem tekmovanju.

Jan Oblak Reakcija Šport Zvezdnik Bayerna Oblaka in kolege označil za klošarje Real Madrid Liga prvakov Šport Ena večjih blamaž Reala, na koncu so mu razveljavili tudi gol

Sostresovo pisanje je na twitterju obsodil tudi legendarni Anglež Gary Lineker, sicer nekdanji član Barcelone, oglasil pa se je tudi sedanji napadalec Kataloncev Antoine Griezmann. "Ansu je fantastičen fant, ki si tako kot ostali ljudje zasluži spoštovanje. Recite ne rasizmu in grdemu vedenju," je zapisal Francoz.

Fati je sicer prvi strelec Barcelone v novi sezoni, na petih tekmah je zabil štiri zadetke, k temu dosežku je dodal še dve asistenci.

Lionel Messi Koeman Šport Trener Barçe: Nismo favoriti. Messi? Lahko bi bil boljši
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.