Šport > Nogomet
1883 ogledov

Ena večjih blamaž Reala, na koncu so mu razveljavili tudi gol

Real Madrid Epa
Madridski Real je doživel šok na začetku skupinskega dela Lige prvakov.

Šahtar je v špansko prestolnico pripotoval zelo oslabljen, saj je v njegovi zasedbi zaradi številnih poškodb in koronavirusa manjkalo kar 10 nogometašev. A to se še zlasti v prvem polčasu ni poznalo, od 29. do 42. minute se je mreža Real Madrida zatresla kar trikrat.

Najprej je bil natančen 20-letni Brazilec Tetê, isti nogometaš pa je sprožil tudi strel v 33. minuti, ko je sicer domači vratar Thibaut Courtois odbil okroglo usnje, a je to v lastno mrežo nato preusmeril branilec Raphaël Varane. Da bi bila vsa reč pred glavnim odmorom še hujša za Real, je Tetê v 42. minuti s peto našel leto starejšega Izreaelca Manorja Solomona, ki je poskrbel za tri zadetke prednosti.

V garderobi madridskega kluba je bilo ob polčasu verjetno zelo vroče, po vrnitvi na zelenico pa so gostitelji odločno krenili v lov. Z močnim in natančnim strelom od daleč je v 54. minuti mrežo rudarjev načel Luka Modrić, že pet minut kasneje pa se je na semaforju izpisal izid 2:3. Vinícius Júnior je vstopil v igro, si že po nekaj sekundah priboril žogo, stekel v kazenski prostor tekmeca in zadel.

V naslednje pol ure je Real lovil vsaj izenačenje, a so svoje priložnosti v protinapadih imeli tudi Ukrajinci. Rezultat se do sodnikovega dodatka sicer ni spreminjal, v njem pa je z roba kazenskega prostora zadel Federico Valverde. Vendar njegov zadetek ni obveljal.

Po posredovanju sodnikov iz sobe za VAR in ogledu posnetka, ki ga je opravil glavni delilec pravice, je bilo odločeno, da je bil Vinícius Júnior v prepovedanem položaju. Ta se sicer ni dotaknil žoge po strelu Valverdeje, a je po oceni sodnikov ob 'ofsajdu' zakrival pogled 19-letnemu vratarju Anatoliju Trubinu. Ta se je lahko tako s soigralci po zadnjem žvižgu na tekmi veselil zelo presenetljive zmage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.