Šport > Nogomet
961 ogledov

Trener Barçe: Nismo favoriti. Messi? Lahko bi bil boljši

Ronald Koeman Profimedia
Novi strateg katalonskega velikana ni pretirano samozavesten pred začetkom lige prvakov.

Danes se začenja skupinski del lige prvakov, kjer se bo v skupini G pomerila s Ferencvarosom, klubom slovenskega branilca Mihe Blažiča. V omenjeni skupini bosta drugi dvoboj odigrala Dinamo Kijev in Juventus, član prvega je tudi Benjamin Verbič.

Katalonci sicer pred boji v ligi prvakov niso pretirano optimistični. V četrtfinalu minule sezone jih je s kar 8:2 odpravil kasnejši zmagovalec Bayern, forma v novi sezoni pa zaenkrat prav tako ni blesteča. Konec tedna so Katalonci z 0:1 v španskem prvenstvu izgubili proti Getafeju.

"Pri Barceloni igraš, da bi osvajal lovorike. Tako doma, kot v Evropi. A čakajo te močne ekipe, po vsem kar se je dogajalo v klubu, nismo favoriti," je pred začetkom najelitnejšega klubskega tekmovanja izjavil novi trener Barcelone Ronald Koeman.

"Pričakujemo, da bo to tekma s komplicirano ekipo. Tu ni lahkih tekem, morali si bomo ustvariti priložnosti. Analiziramo tekmeca in ga spoštujemo, moramo ustaviti njihovo kvaliteto. Dobri so v obrambi, tudi v napadu imajo pomembne igralce," o domačem dvoboju z Madžari pravi Nizozemec, ki je dodal, da nikakor še ne razmišlja o El Clasicu proti madridskemu Realu, ki bo na sporedu konec tedna.

Koeman je na novinarski konferenci odgovoril tudi na vprašanje o predstavah Lionela Messija, ki je v prestopnem roku želel zapustiti Barcelono. "Mislim, da bi lahko bile njegove predstave boljše. Ker ga videvam vsak dan, lahko rečem, da je zadovoljen in da dobro trenira. Je osredotočen, želi biti kapetan te ekipe in želi si igrati. Nimam pritožb ali dvomov o njem."

Lionel Messi | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice