Šport > Nogomet
423 ogledov

Še dva Slovenca v Ligi prvakov

Miha Blažič Profimedia
Verbičev Dinamo in Blažičev Ferencvaros bosta nastopila v skupinskem delu LP.

Po torkovih tekmah so znane tri ekipe, ki so si izborile nastop v skupinskem delu nogometne lige prvakov. Med 32 elitnih ekip so se prebili ukrajinski Dinamo Kijev Benjamina Verbiča, madžarski Ferencvaros Mihe Blažiča ter grški Olympiacos iz Pireja.

Benjamin Verbič | Avtor: Profimedia Profimedia

Zasedba iz Kijeva je levji delež na poti do skupinskega dela opravila že v Belgiji, kjer je pred tednom dni premagala Gent z 2:1, danes pa je na domačem stadionu prepričljivo slavila s 3:0 (2:0). Za gostitelje so zadeli Vitalij Bujalski (10.), Urugvajec Carlos De Pena (35./11 m) in Luksemburžan Gerson Rodrigues (50./11 m). Romunski trener Mircea Lucescu - tako kot na prvem dvoboju - Verbiča ni uvrstil v uvodno postavo, v igro je vstopil v 59. minuti.

Zasedba iz madžarske prestolnice je na prvi tekmi na Norveškem iztržila ugoden izid (3:3), velik kapital pa je unovčila na domačem stadionu in se z Moldejem razšla brez golov, kar je pomenilo napredovanje Ferencvarosa v elitno tekmovanje na stari celini. Blažič je odigral celotno tekmo za Ferencvaros.

Miha Blažič | Avtor: Profimedia Profimedia

Ciprsko-grški obračun se je razpletel po okusu bolj uveljavljene zasedbe iz Pireja. Rdeče-beli so na že na prvi tekmi slavili z 2:0, danes v Nikoziji pa so se razšli z neodločenim izidom 0:0.

V sredo so na sporedu še tri tekme 4. kroga kvalifikacij: PAOK - Krasnodar (na prvi tekmi 1:2), Midtjylland - Slavia Praga (0:0) in Salzburg - Maccabi Tel-Aviv (2:1). Vse tekme se bodo pričele ob 21. uri.

V skupinski del lige prvakov so se neposredno uvrstili španski Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid in Sevilla, angleški Liverpool, Manchester City, Manchester United in Chelsea, italijanski Juventus, Inter Milano, Atalanta in Lazio, nemški Bayern München, Borussia Dortmund, Leipzig in Borussia Mönchengladbach, francoski PSG, Marseille in Rennes, ruska Zenit Sankt Peterburg in Lokomotiv Moskva, portugalski Porto, belgijski Brugge, ukrajinski Šahtar Doneck, turški Basaksehir Istanbul in nizozemski Ajax Amsterdam.

Žreb skupinskega dela bo v četrtek, 1. oktobra, na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu.

                                 povratna tekma     1. tekma
- torek, 29. septembra:
*Dinamo Kijev - Gent                3:0 (2:0)          2:1
(Benjamin Verbič je igral za Dinamo Kijev od 59. minute)
*Ferencvaros - Molde                0:0                3:3
(Miha Blažič je odigral celotno tekmo za Ferencvaros)
Omonia - *Olympiacos                0:0                0:2

- sreda, 24. septembra:
21.00 PAOK - Krasnodar                                 1:2
21.00 Midtjylland - Slavia Praga                       0:0
21.00 Salzburg - Maccabi Tel-Aviv                      2:1
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice