Šport > Nogomet
7005 ogledov

V enem dnevu dva šoka v Barceloni

Josep Maria Bartomeu Epa
V katalonski prestolnici je dogajanje okrog vodstvenih struktur vse bolj pestro.

V ponedeljek so navijači Barcelone z navdušenjem sprejeli novico o napovedi izrednega sestanka uprave in naknadne novinarske konference.

Mnogi so pričakovali odstop vse bolj osovraženega predsednika Josepa Maríe Bartomeuja, kar je s peticijo zahtevalo okrog 20.000 članov kluba. Pravzaprav so zahtevali referendum o njegovem odhodu, a glede na trenutno vzdušje v kolektivu bi bil izid glasovanja praktično znan že vnaprej.

El Clasico Tekma vseh tekem Šport Bleda Barcelona nemočna na El Clásicu

Pričakovanja pa v ponedeljek niso bila izpolnjena. Po izrednem sestanku Bartomeu ni odstopil, da bi se izognil volilnemu porazu, ampak je zatrdil, da ostaja na funkciji in se boril za nov mandat.

Josep Maria Bartomeu | Avtor: Epa Epa

Obenem so v javnost pricurljale novice o Bartomeujevem lobiranju pri katalonski vladi, kjer naj bi skušal, v luči ukrepov proti širjenju covida-19, doseči preprečitev izvedbe omenjenega referenduma. Katalonska vlada bo o soglasju za takšen množičen dogodek odločala na začetku novembra.

Ansu Fati Odziv Šport Barcelona s tožbo nad novinarja in časopis

Bartomeujev mandat bi se sicer moral izteči marca prihodnje leto, a kot vse kaže na funkciji ne bo zdržal tako dolgo.

Kritike so dosegle vrhunec ob poletni sagi o prestopu Lionela Messija, po sobotnem porazu proti večnemu tekmecu Madridu (1:3) pa so privrženci Blaugrane spet zelo nemirni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice