Šport > Nogomet
461 ogledov

"VAR je Realov največji zaveznik"

Sergio Ramos Epa
Katalonski mediji so imeli kaj pisati po zmagi madridskega Reala.

Real Madrid je odigral drugo tekmo v sezoni, v gosteh je s 3:2 premagal Betis, dvoboj pa je dvignil veliko prahu, še zlasti v Kataloniji. Četa Zinedina Zidana je povedla v 14. minuti, nato pa so do polčasa Andaluzijci prišli do preobrata in vodstva z 2:1. 

A v drugem polčasu je že v 48. minuti Emerson dosegel avtogol, v 67. minuti pa prejel še rdeči karton, ko je kot zadnji nogometaš v obrambi podrl Luko Jovića. V obeh primerih je posredoval VAR, končna odločitev pa je šla na roko nogometašem iz Madrida. Vendar se je vse skupaj še dodatno zakuhalo ob koncu tekme.

Domači branilec Marc Bartra je v svojem kazenskem prostoru igral z roko, po mnenju številnih pa je bil ob tem nad njim storjen prekršek. Sodnik si je ogledal posnetek in pokazal na belo točko, Sergio Ramos pa je v 82. minuti zadel za zmago. To je bil njegova 25. zaporedna uspešno izvedena enajstmetrovka.

Tri točke Reala so z dozo sarkazma pospremili predvsem katalonski mediji, Mundo Deportivo je tekmo naslovil z ReVar Madrid. "VAR je odločal skoraj vse tekme Reala v zaključku minule sezone. Že v 2. krogu nove pa je bil znova ključen za njegovo zmago. Realovi nogometaši sploh niso zahtevali enajstmetrovke, a so jo vseeno dobili. Betis si je zaslužil točko, saj je bil v prvem polčasu precej boljši, vendar je VAR spet rešil Real," so zapisali pri Mundu, mediju, ki je sicer naklonjen Barceloni.

Podobno so o tekmi poročali tudi pri Sportu, kjer so v naslovu objavili, da je bil VAR znova največji zaveznik Reala. "VAR in sodnik Burgos Bengoetxea sta v paru porinila Real do zmage. Bila je to čudna enajstmetrovka. Betisov branilec je padel v dvoboju z Mayoralom, Real pa je dobil penal. Takšnih daril Sergio Ramos ne izpušča iz rok," piše v Sportu. 

Pri Asu so zapisali: "Vrnili so se zadetki, vrnil se je VAR."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.