Šport > Nogomet
22717 ogledov

Kar naj bi Guardiola rekel Messiju, vas bo presenetilo

Leo Messi Profimedia
Morebitna selitev Lionela Messija je še naprej glavna tema evropske športne javnosti.

Barcelona in Leo Messi še naprej bijeta bitko. Argentinec se ni pojavil na obveznem testiranju za covid-19 pred začetkom sezone, nato pa izpustil še uvodne treninge v novi sezoni.

Messi želi zapustiti klub, toda Katalonci vztrajajo, da njegova odkupna klavzula znaša 700 milijonov evrov in ga nočejo izpustiti. Stališču Barcelone je pritrdila tudi španska La Liga.

Najverjetnejša destinacija za šestkratnega dobitnika zlate žoge je Manchester City. Slednji je eden redkih klubov, ki si lahko privoščijo takšen nakup, poleg tega pa ga s klopi vodi Pep Guardiola, Messijev nekdanji trener in prijatelj.

lionel messi Kmalu sestanek Šport Član Messijeve družine razkriva razlog za odhod

Prav z Guardiolo naj bi Messi govoril po telefonu, preden je na Barcelono naslovil zahtevo po prestopu. Toda ker so določila aktualne pogodbe na strani kluba, bo selitev sila težko izpeljati.

In če gre verjeti katalonskim medijem, potem je tudi Man City zelo skeptičen glede transferja. Mundo Deportivo je danes poročal, da sta se po izjavi La Lige, ki je glede veljavnosti Messijeve pogodbe dala prav klubu, Guardiola in Messi spet slišala in da naj bi trener nogometašu svetoval, da naj ostane v Barceloni. Vsaj še za eno leto, dokler ima sklenjeno sodelovanje.

pep guardiola | Avtor: Epa Epa

Man City je imel v preteklih sezonah kopico težav zaradi kršenja finančnega fair-playa in Guardiola naj ne bi želel tvegati s prestopom, ki bi lahko "meščane" spet spravil v nezavidljivo situacijo.

Sinjemodri naj bi, kot trdi Mundo Deportivo, Messija pripeljali le v primeru, da se Argentinec dogovori s klubom za predčasno prekinitev pogodbe in torej prestop brez odškodnine. 

V tem primeru bi City Messiju lahko ponudil kar 600 milijonov evrov za petletno sodelovanje. Tri leta naj bi igral v Manchestru, zadnji dve pa v franšizi New York City, kar naj bi se skladalo z Messijevo željo, da nekoč zaigral v MLS.

Medtem bodo v Barceloni pospešeno sestankovali. V sredo se bosta srečala Messijev oče in zastopnik Jorge horacio Messi in predsednik Barçe Josep María Bartomeu. 

lionel messi Barça odgovorila Šport Zdaj gre zares, poglejte, kaj je storil Messi
Komentarjev 1
  • Snežinko 11:19 02.september 2020.

    In zakaj nas bi moralo to presenetiti? Vsak, ki ima 100% bi rekel tako, saj je več kot očitno, da bi prestop stal 700 miljonov (plus cena Messija), kar pa noben ne bo dal. Torej je bolj presenečenje njegova prva ...prikaži več izjava, da ga je sploh spodbudil v tako neumnost.

Sorodne novice