Šport > Nogomet
3141 ogledov

"Sploh si ne morem predstavljati, po drugi strani pa ..."

messi ronaldo Reševalni pas/Twitter
V lov na Lionela Messija, ki se poskuša po pravni poti iztrgati iz primeža Barcelone, se je vmešal tudi italijanski prvak.

Torinski Juventus, katerega član je Argentinčev zapriseženi rival Cristiano Ronaldo, je po navedbah francoskega časnika L'Equipe na zelo diskreten način navezal stik z Messijevim očetom Jorgejem ter se pozanimal, ali bi bil napadalec Barcelone zainteresiran za selitev na Pirenejski polotok.

Možnosti za kaj takšnega so seveda izredno majhne, a bilo bi prav neverjetno, če bi si Messi in Ronaldo v jeseni kariere delila slačilnico v Torinu. 

messi ronaldo | Avtor: Epa Epa

Sicer ni znano, kaj je Messijev oče dejal predstavnikom Juventusa, je pa zato v javnost prišla informacija, kako se je končal njegov pogovor s Paris Saint-Germainom. Nesramno bogati pariški velikan, finalist letošnje sezone lige prvakov, naj bi bil poleg Manchester Cityja v najboljšem položaju za nakup Argentinca, vendar so klub prizadevanjem Neymarja in Ángela Di Marie, ki močno lobirata za Messijev prihod, njegove možnosti relativno majhne. 

Jorge Messi naj bi športnemu direktorju kluba Leonardu kategorično zatrdil, da njegov sin odhaja v Anglijo, kjer so se ob Cityju na pobudo Franka Lamparda "vžgali" tudi pri Chelseaju, a je odločilna prednost sinjemodrih trener Pep Guardiola, s katerim se Messi odlično razume še iz časov, ko sta skupaj osvajala lovorike v Barceloni.

Prednost Juventusa je denimo v tem, da za razliko od nekaterih drugih evropskih velikanov nima težav s finančnim fair-playem, kar mu zagotavlja lepo izhodišče za sklenitev dogovora, ki pa je, to je treba priznati, težko izvedljiv.

 | Avtor: Epa Epa
"Sploh si ne morem špredstavljati," je za ESPN dejal vsestranski nogometaš stare dame Juan Cuadrado. "Če sem iskren, ne vidim, kako bi se kaj takšnega lahko zgodilo. Res pa je, da tudi za Cristiana marsikdo ni verjel, da bo prišel v Juventus, potem pa je bil kar naenkrat tukaj," je dodal Kolumbijec.

Juventus bo v novo sezono vstopil pod vodstvom Andree Pirla, ki je na trenerskem stolčku nasledil Maurizia Sarrija.


 

Komentarjev 1
  • Avatar frnazzi
    frnazzi 12:52 29.avgust 2020.

    Pisuni, tudi zemljepisa ne obvladate. Se vidi, da ste z Balkanskega polotoka. Sedaj pa lahko še kakšnih 7-krat ugibate, na katerem polotoku leži Torino. Naj vam pomagam: na Pirenejskem polotoku prav gotovo ne!

Sorodne novice