Šport > Nogomet
7976 ogledov

Predsednik Barçe vrgel rokavico Messiju, pomenljiva poteza Cityja

Barcelona navijači Profimedia
V katalonskem nogometnem gigantu so še vedno sredi nezavidljive situacije.

Barcelona se sooča z eno največjih institucionalnih kriz v svoji zgodovini. Vse skupaj je zakuhal Leo Messi, ki je pred dnevi obvestil klub, da želi zamenjati sredino.

Blaugrana Argentinca seveda noče spustiti, vsaj ne brezplačno. Messijeva odkupna klavzula znaša vrtoglavih 700 milijonov evrov, kar je nedosegljiva cena tudi za najbolj bogate kolektive.

V ozadju Messijeve želje po odhodu naj bi bilo razhajanje s politko predsednika kluba. Zdaj v Kataloniji že precej osovraženi Josep María Bartomeu se je znašel pod plazom kritik, čeprav je v zadnjih dveh letih in pol za prestope namenil na stotine milijonov evrov.

lionel messi Udaril po Messiju Šport "Razočaral me je! Naj prinese 700 milijonov ter se pobere!"

Na bojda nevzdržno stanje v klubu je v izjavah po različnih tekmah opozarjal predvsem vedno zgovorni in vse bolj politično ter poslovno nastrojeni branilec Gerard Piqué, Messi očitno deli njegovo mnenje. In to kljub temu, da Bartomeu niti približno ni skoparil z denarjem, saj je prva ekipa Barcelone najbolje plačana na svetu.

In Bartomeu (na fotografiji spodaj) je v boju z Messijem povlekel naslednjo, morda kar najbolj smelo potezo. Katalonskim medijem je dal jasno vedeti, da je pripravljen odstopiti s predsedniškega mesta, če bo Messi javno zagotovil, da ostaja na Camp Nouu.

Josep Maria Bartomeu | Avtor: Profimedia Profimedia

V kolikor Messi glavni problem vidi v predsedniku, potem mu je slednji zdaj na široko odprl vrata za nadaljevanje zgodbe v Barceloni. A iz Argentine prihajajo poročila, ki zatrjujejo, da bo 33-letni napadalec kljub temu zapustil klub in da je nezadovoljstvo s predsednikom le del težave.

Argentinec, ki ima med nogometaši najvišjo plačo na svetu (37 milijonov evrov na sezono), je očitno odločen začeti novo poglavje. Njegova zaželena destinacija je nesramno bogati Manchester City, kjer je trener Pep Guardiola.

Vdor navijačev Šport Messi povzročil obsedno stanje v Barceloni

Medtem se pri Man Cityju očitno vse bolj resno pripravljajo na Messijev prihod. Sergio Agüero, dober družinski prijatelj Messija, je namreč na svojem Instagram računu iz naziva umaknil številko 10. Zdaj ni več Kun Agüero10, ampak le Kun Agüero ... In ni težko uganiti, komu je pripravljen odstopiti številko.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ultra @pumafootball

A post shared by Sergio Leonel Agüero (@kunaguero) on

Guardiola in Messi sta med letoma 2008 in 2012 skupaj osvojila tri španske državne naslove, dva pokalna in dve Ligi prvakov. Guardioli brez Messija še ni uspelo osvojiti elitnega evropskega tekmovanja in očitno bo spet združil moči z enim najboljših nogometašev vseh časov.

Lionel Messi Hiter razvoj Šport Messi že našel nov dom, njegov oče sredi pogajanj
Komentarjev 2
  • Ender3 13:50 28.avgust 2020.

    Legalno trgovanje z ljudmi je možno samo v nogometu, kjer samo denar, nekaj velja.

  • assepi 12:11 28.avgust 2020.

    Ko je trener glavni njegov Ego tega ne prenese več. Naj gre...

Sorodne novice