Šport > Nogomet
3294 ogledov

Messi se je odločil! Klubu kar preko faksa sporočil svojo odločitev

lionel messi Epa
Eden najboljših nogometašev vseh časov si po 20 letih igranja za Barcelono želi zapustiti klub. Toda pogodba ga veže še za eno leto...

"Bolj se vidim v kakšnem drugem klubu, kot pa v Barceloni," je v petek Lionel Messi sporočil novem trenerju Blaugrane, Ronaldu Koemanu, ter pustil vse v Barceloni v šoku.

V klubu so najprej upali, da gre zgolj za muho enodnevnico po velikem razočaranju ter blamaži z Bayernom v četrtfinalu Lige prvakov.

Toda sestanek s Koemanom, kjer naj bi Nizozemec Messija obvestil, da pod njegovim vodstvom ne bo več užival določenih privilegijev ter da bo v ospredju zgolj ekipa, naj bi še dodatno razjezil Argentinca ter ga prepričal v pravilnost odločitve, da zapusti klub, za katerega igra že skoraj 20 let.

Messi naj bi o svoji odločitvi tako v torek kar preko faksa obvestil tudi predsednika kluba Josepa Bartomeua, poročajo številni tuji mediji. Argentinec naj bi tako zahteval predčasno prekinitev pogodbe, do katere naj bi bil po določeni klavzuli v pogodbi tudi upravičen, toda po informacijah iz kluba, naj bi ta možnost v resnici potekla z 10. junijem.

Pogodba z Barcelono ga tako veže še za naslednjo sezono, obstaja pa v njej še druga klavzula, ki mu omogoča, da zapusti klub, če je njegov snubec pripravljen plačati 700 milijonov evrov odškodnine. Cifra je astronomska, a glede na to, da ga lahko že čez eno leto izgubijo tudi popolnoma zastonj, bo verjetno Barcelona pripravljena prisluhniti tudi nižjim ponudbam.

Predsednik Barcelone Josep Bartomeu je sicer za jutri zaradi Messijeve odločitve že sklical izredni krizni sestanek.

 
Komentarjev 1
  • Avatar Paulsella
    Paulsella 01:10 26.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun