Šport > Nogomet
6402 ogledov

Barça zavzela jasno stališče, Messi izpustil trening

Leo Messi Profimedia
Barcelona je napovedala, da se bo do zadnjega diha borila za Lionela Messija, potem ko je Argentinec v torek zvečer zahteval enostransko prekinitev pogodbe.

"Naša želja je, da najboljši nogometaš na svetu ostane v naši sredini tudi v prihodnje. Slovo od Messija ne pride v poštev, naša želja je, da ostane v klubu," je danes dejal športni direktor katalonskega športnega ponosa Ramón Planes.

"Messija izjemno spoštujemo, ker je enostavno najboljši nogometaš na svetu. Trenutne situacije ne bomo in ne mislimo prikazati kot prepir, saj si tega Messi enostavno ne zasluži," je še povedal Planes in dodal, da so zastopnikom argentinskega nogometnega virtuoza, ki so v torek poslali zahtevo po enostranski prekinitvi pogodbe, že poslali odgovor in izrazili jasno željo, da Messi ostane v njihovi sredini in svojo nogometno kariero tudi konča v Barceloni.

Šestkratni dobitnik zlate žoge se ni odzval in tudi ni komentiral te želje kluba, sodeč po aktivnostih njegovih odvetnikov pa je odločen, da po dvajsetih letih zapusti katalonsko prestolnico.

Bolj ali manj je jasno, da se obeta prava vojna na relaciji Barcelona - Messi. Po poročanju španskih in vseh svetovnih medijev se obe strani pogovarjata prek odvetnikov, obe strani pa si po svoje razlagata sporni člen v pogodbi, ki Messiju omogoča predčasno prekinitev pogodbe z Barcelono, ki se uradno konča 30. junija prihodnje leto.

lionel messi Zlom sistema Šport Barça sestankuje na temo Messija, obeta se vojna!

Messijevi odvetniki so prepričani, da lahko zavoljo posebnih okoliščin, ki jo je povzročila pandemija novega koronavirusa, uveljavi klavzulo, ki se je iztekla 10. junija letos, a je Messi ni mogel uveljaviti zaradi podaljšanja nogometne sezone 2019/20 globoko v mesec avgust.

Katalonski klub je prepričan, da so Messijevi odvetniki zamudili tovrstni rok, po njihovem mnenju pa lahko Argentinec zapusti klub le v primeru odškodnine v višini 700 milijonov evrov.

Leo Messi | Avtor: Profimedia Profimedia

V nogometnem zakulisju se kot Messijevi morebitni novi destinaciji največkrat omenjena Manchester City in Inter iz Milana, mnogi pa so prepričani, da bo Argentinec, ko se strasti nekoliko umirijo, še naprej član slovite katalonske zasedbe, čeprav se ni udeležil in tudi opravičil svojega izostanka na današnjem uvodnem treningu Barcelone pred začetkom prihodnje sezone.

lionel messi Šok v Barceloni Šport Messi se je odločil! Klubu kar preko faksa sporočil svojo odločitev
Komentarjev 3
  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 21:17 26.avgust 2020.

    Ni problem v novem trenerju, problem je v še vedno predsedniku kluba. Če bo ta odletel tudi ta trener ne bo pveč problem.

  • SVOBODA 20:09 26.avgust 2020.

    Iz vseh medijev je jasno, da glavni igralci zacnejo s treningi v ponedeljek! Skoda ce res gre KER je GOAT

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 17:43 26.avgust 2020.

    Mislim,da bo novi trener Barcelone odletel še pred prvo tekmo!!

Sorodne novice