Šport > Nogomet
2146 ogledov

Barça sestankuje na temo Messija, obeta se vojna!

lionel messi Epa
Argentinski superzvezdnik še nikoli ni bil bližje odhodu iz Barcelone.

Lionel Messi po 16 letih želi zapusti Barcelono!

Argentinski napadalec, neuradno priznan kot najboljši nogometaš vseh časov, je v katalonsko prestolnico prišel s 13 leti in tam pognal korenine, za katere je še do nedavnega veljajo, da jih je nemogoče pretrgati.

Toda serija slabih strateških odločitev, nerazumljive poteze vodstva, nezadovoljiva sezona in brutalen poraz proti Bayern Münchnu v četrfinalu lige prvakov so v Barceloni povzročili pretres, kakršnega doslej še ni bilo.

Po letih in letih zatrjevanja, da bo kariero sklenil v modro-rdečem dresu, je zdaj Messi odločen, da odide drugam.

lionel messi Šok v Barceloni Šport Messi se je odločil! Klubu kar preko faksa sporočil svojo odločitev

Pri tem ne gre za ugibanja ali špekulacije, kot je bila to praksa v preteklosti, temveč gola dejstva, saj so iz Barcelone za tiskovno agencijo Associated Press potrdili, da je najboljši strelec v zgodovoni kluba nanje res naslovil prošnjo o prekinitvi sodelovanja

Sodu naj bi dno dokončno izbil Messijev sestanek z novim trenerjem Ronaldom Koemanom, ki je prvemu zvezdniku moštva med drugim dejal, da so časi njegovega prilivigiranega položaja minili in da bo moral za ekipo "narediti vse, kar je v njegovi moči."

Spor zaradi tehnikalije

Triintrideseletni Messi želi Barcelono zapustiti kot prost nogometaš, pri čemer se opira na klavzulo v njegovi pogodbi, po kateri ima pravico do enostranske prekinitve dogovora. V teoriji bi moral klavzulo aktivirati do 10. junija, a tega ni storil, kar ga postavlja v nezavidljiv položaj. Zvezdnik sicer upa, da bo klub njegovi zahtevi ugodil na podlagi izrednih okoliščih zaradi pandemije koronavirusa, vendar se to, kot kaže, ne bo zgodilo.

Barcelona namreč vztraja, da bi moral Messi dotično klavzulo aktivirati do 10. junija in da je trenutno polnopravni član kluba, njegova pogodba za prihajajočo sezono pa je v polnem teku.

Po tem scenariju bo morali potencialni snubci za odkup nogometaša plačati klavzulo v višini 700 milijonov evrov, kar je glede na omejitve finančnega fair playa praktično neizvedljivo. Messi naj bi se nagibal k selitvi v Premier League, kot najverjetnejši kandidat pa se izpostavlja Manchester City, kjer bi združil moči z nekdanjim trenerjem blaugrane Pepom Guardiolo.

"Messi ne more oditi"

Po mnenju nekdanjega predsednika kluba Joana Gasparta je Argentinčeva usoda že zapečatena, saj so stvari zapisane črno na belem. "Messi ne more oditi. Počakati bo moral do leta 2021. Prebral sem pogodbo in stvari so jasne. Klavzula je potekla junija in ni poti nazaj. Raje vidim, da prihodnje leto odide zastonj, kot da letos zanj iztržijo manj kot 700 milijonov. Klub odloča, ne igralci. Ne gre za denar, ampak za to, kar je zapisano v pogodbi," je povedal Gaspart in dodal: "Messija imam rad, a Barcelono imam raje."

Očitno se nam obeta saga epskih razsežnosti, oziroma, kot so zapisali pri španskem spletnem portalu Marca.com: Messi vs. Barcelona: To je vojna!

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 3
  • Buča Pepa 13:24 26.avgust 2020.

    Saj ima več opcij,igra zanič, gre na bolniško ....

  • zorman63 11:41 26.avgust 2020.

    Matematike očitno ne učijo na FDV -ju ? Messi je star 33 let, s 13 leti je prišel v Barcelono, zapušča jo pa po 16 letih ? Hmmm,....hmmm,.....le kam so izginila 4 leta ?

Sorodne novice