Šport > Nogomet
23407 ogledov

Messi že našel nov dom, njegov oče sredi pogajanj

Leo Messi Profimedia
Šestkratni dobitnik zlate žoge je odločen zapustiti katalonskega giganta. Pogovori z drugimi klubi že potekajo.

V torek zvečer je nogometno javnost prestresla prava medijska "bomba", ko je Lionel Messi pisno obvestil Barcelono, da želi zapustiti klub.

O vseh mogočih zapletih zaradi Messijeve pogodbe s Katalonci in morebitne astronomske finančne odškodnine smo že pisali, toda očitno je Argentinec odločen zamenjati sredino.

Leo Messi Saga Šport Barça zavzela jasno stališče, Messi izpustil trening

In očitno si je že izbral destinacijo. Po navedbah medija RAC1, ki je pred nekaj dnevi prvi poročal o Messijevi želji po odhodu, je Argentinec že preden je Barceloni poslal pisno zahtevo po prekinitvi pogodbe, po telefonu govoril s Pepom Guardiolo.

S trenerjem Manchester Cityja je Messi odlično sodeloval v Kataloniji med letoma 2008 in 2012, ko sta skupaj osvojila dve Ligi prvakov, tri La Lige in dva španska kraljeva pokala.

Po poročanju RAC1 se Messijev oče Jorge Horacio Messi, ki je obenem zastopnik svojega sina, že pogaja z "meščani" glede nogometaševih osebnih prihodkov in ostalih podrobnosti. Argentinec naj bi si želel dveletno pogodbo, čeprav so mu Angleži pripravljeni ponuditi tudi triletno sodelovanje.

Lionel Messi | Avtor: Profimedia Profimedia

luis suarez Brutalno Šport Žalosten konec tretjega strelca v zgodovini Barçe! Koeman: "Zaključil si!"

Po pisanju argentinskega časnika Olé se srečanje med vpletenima strankama še ni zgodilo. To naj bi prišlo na vrsto prihodnji teden, ko naj bi predstavniki Manchester Cityja prišli v Barcelono.

Angleški mediji, točneje Manchester Evening News, so medtem poročali tudi o velikem interesu Manchester Uniteda. "Rdeči vragi" naj bi Messijevemu očetu že izrazili željo po pogajanjih in transferju argentinskega velemojstra na Old Trafford.

Sorodne novice