Šport > Nogomet
446 ogledov

Rakitić po šestih letih zapušča Barcelono

ivan rakitić messi Epa
Hrvaški nogometni reprezentant bo kariero nadaljeval v Španiji.

Hrvaški nogometaš Ivan Rakitić se iz Barcelone seli k tekmecu v španski prvi ligi Sevilli, poročajo mediji na Iberskem polotoku. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki se sklicuje na časnike Marca, Mundo Deportivo in druge, je 32-letni vezni nogometaš, ki je imel z Barcelono pogodbo še za eno sezono, že opravil obvezne zdravniške preglede.

Kot še poročajo španski mediji, naj bi novi trener Barcelone Ronald Koeman nogometašu sporočil, da nanj ne računa več. Na spisku odhodov naj bi bila tudi Luis Suarez in Arturo Vidal.

Rakitić je med leti 2007 in 2011 igral za nemški Schalke 04, nato pa tri sezone za Sevillo. Poleti 2014 je nato za 18 milijonov evrov prestopil h katalonskemu velikanu. V prestolnici Andaluzije je Rakitić spoznal tudi svojo ženo Raquel. Oba sta stalno poudarjala, da se nekoč nameravata vrniti v Sevillo, zdaj pa se jima je očitno ponudila priložnost.

ivan rakitić | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice