Šport > Nogomet
143 ogledov

Prisilni počitek za zvezdnika Reala in Barce

Ansu Fati Epa
Španska velikana bosta kar nekaj časa morala igrati brez pomembnih članov.

Katalonski nogometni velikan iz Barcelone je sporočil, da v naslednjih štirih mesecih ne bo mogel računati na 18-letnega napadalca Ansuja Fatija. V Gvineji Bisau rojeni španski reprezentant se je poškodoval na sobotni tekmi španskega prvenstva z Betisom, danes pa je bil operiran na meniskusu.

Fati je bil eden najbolj vidnih posameznikov katalonske zasedbe v dosedanjem delu sezone, na desetih odigranih tekmah v La Ligi in v ligi prvakov je dosegel pet golov. Na zadnji dan oktobra je sicer dopolnil 18 let.

Urugvajski reprezentant Federico Valverde pa bo po prvih ocenah vsaj mesec dni izven tekmovalnega pogona madridskega Reala. Po nedeljskem porazu v Valenciji z 1:4 je podroben zdravniški pregled pokazal, da ima 22-letni Južnoameričan razpoko v kosti golenice na desni nogi. Valverde je v Valencii igral do 76. minute, nato ga je zamenjal Nemec Toni Kroos.

Urugvajca tako ne bo v kadru madridskega moštva na domačih tekmah proti Villarrealu, Alavesu in Sevilli, prav tako bo manjkal na naslednjih treh tekmah lige prvakov proti italijanskemu Interju iz Milana, ukrajinskemu Šahtjarju in nemški Borussii iz Mönchengladbacha.

V Lal Ligi po devetih kolih vodi sicer Real Sociedad, ki je zbral 20 točk. Dve točki manj je doslej vknjižil Villarreal, tri pa Atletico Madrid, a so Jan Oblak in soigralci odigrali tudi dve tekmi manj od prvouvrščenega dvojca. Real je četrti s tekmo manj in 16 točkami, Barcelona pa je osma. Tudi Katalonci so doslej odigrali le sedem dvobojev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice