Šport > Nogomet
237 ogledov

Nekdanji trener Barçe brutalno iskren: "Messija je težko voditi"

lionel messi Epa
Veliki dragulj Barcelone ima tudi svoje posebnosti.

Barcelona ima za seboj še en turoben ligaški konec tedna, saj je v soboto iztržila le točko na gostovanju pri Deportivu (1:1).

Katalonski velikan, ki ga je poleti pretresala interna "vojna" ob razprtiji in posledični zahtevi po odhodu Lionela Messija, ima na lestvici osem točk zaostanka za Real Madridom, še točko več za vodilnim Real Sociedadom.

Pretekli konec tedna se je nadaljevala tudi strelska suša argentinskega napadalca, ki je še vedno tri treh zadetkih, vse pa je dosegel z bele točke. V osmih dosedanjih nastopih je 33-letnik prispeval še štiri podaje.

Lionel Messi | Avtor: Epa Epa
O trenutnih razmerah v Barceloni je spregovoril nekdanji trener blaugrane Quique Setién, čigar sedemmesečni mandat se je končal z ponižujočim porazom proti Bayern Münchnu v četrfinalu lanske sezone lige prvakov.

Po besedah španskega stratega je Messi izjemen, a poseben nogometaš, čigar neizmerne kvalitete je potrebno znati unovčiti. "Messi je najboljši nogometaš vseh časov. Veliko je bilo izjemnih nogometašev, a kontinuiteta tega fanta, ki smo ji priča iz leta v leto, je brez primere. Lea je težko voditi, a kdo sem jaz, da bi ga spreminjal? V vseh teh letih ga niso spremenili, sprejeli so ga takšnega, kot je. To je tako kot pri nekaterih drugih športnikih, kot smo na primer videli v dokumentarnem filmu o Michaelu Jordanu. Vidiš nepričakovane stvari. Messi je zelo zadržan, vendar zna pokazati, kaj si želi. Ne govori veliko," je pojasnil Setien.

messi setien | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.