Šport > Nogomet
804 ogledov

Messiju popuščajo živci, sodnik mu je pogledal skozi prste

Lionel Messi Profimedia
Sobotna večerna tekma v španski La Ligi ni prinesla zadovoljstva navijačem Barcelone.

Barcelona je v okviru 8. kola španskega prvenstva gostovala v Vitórii pri tamkajšnjem Alavésu in kljub številčni premoči v sklepnem delu tekme iztržila le točko (1:1).

Katalonci so dominirali v polju, a povedli so domači. Po veliki napaki vratarja Neta je zadel Luis Rioja. Baski so po dobri uri igre ostali brez precej strogo izključenega Jote, takoj zatem pa je izenačil Antoine Griezmann. Gostje so se vse do konca tekme trudili za zmago, a je domača obramba vzdržala.

christian vieri Legenda Šport "Ko bo Messi prenehal, bom svoj televizor vrgel stran"

Kot vedno je bil večje pozornosti deležen Lionel Messi. Argentinski superzvezdnik je lahko pred nekaj dnevi pozdravil odstop tudi z njegove strani osovraženega predsednika Josepa Maríe Bartomeuja, a so vse skupaj pokvarile zdaj že precej glasne govorice o katastrofalnem finančnem stanju kluba, ki naj bi mu grozil celo stečaj.

Eden glavnih razlogov za pomanjkanje sredstev so ob številnih zgrešenih investicijah v igralski kader tudi zelo visoke plače nogometašev, saj je Barcelonina prva ekipa na vrhu po izdatkih za osebne prejemke igralcev. Največ seveda zasluži Messi.

Leo Messi Stanje je resno Šport Barcelona pred bankrotom, na udaru predvsem Messi

In prav Argentinec je bil ob vseh nedavnih dogodkih še bolj pod drobnogledom javnosti kot ponavadi. V Vitórii se je zelo trudil, večkrat premešal obrambo, a to ni bilo dovolj za tri točke.

Lionel Messi | Avtor: Profimedia Profimedia

Ob koncu prvega polčasa si je Messi privoščil še eksces, ki bi ga večina drugih najbrž plačala z rdečim kartonom. Po nezadovoljstvu nad eno od odločitev sodnika Alejandra Hernándeza je žogo namreč brcnil proti delilcu pravice.

Messi je proti Hernándezu nameril iz neposredne bližine in žogo usmeril tik ob sodniku. V kolikor bi ga zadel, kar bi Messi seveda zlahka storil, bi Hernández najbrž končal na tleh. Slednji se ni pustil zmesti in je takoj stopil do Messija ter mu pokazal rumeni karton.

V preteklosti smo že videli, da so tovrstni prestopki kaznovani z izključitvijo. A najbrž je kar prav, da zvezdniku, ki jih pogosto dobi po nogah, sodniki oprostijo kakšno sekundo nepazljivosti.

Barcelona je na šestih odigranih ligaških tekmah zbrala zgolj osem točk. Messi je še vedno pri le enem zadetku, tega je dosegel iz enajstmetrovke. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice