Šport > Nogomet
1785 ogledov

Messi po "vojni" z Barcelono odigral prvo tekmo pod Koemanom

Lionel Messi Epa
Koeman je z Messijem kot kapetanom prišel do prve zmage na klopi Barcelone.

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi je po sagi z želeno menjavo kluba stopil na igrišče kot kapetan svoje Barcelone in jo v pripravi na novo sezono popeljal do prve zmage. Z uspehom s 3:1 proti Gimnasticu Tarragoni je uspešno krst na klopi Barcelone prestal tudi novi trener Nizozemec Ronald Koeman.

Koeman je v klubu zamenjal Quiqueja Setiena, ki so ga v katalonskem nogometnem velikanu odpustili po sramotnem porazu z 2:8 v četrtfinalu lige prvakov proti münchenskemu Bayernu.

Ronald Koeman | Avtor: Epa Epa

Špansko prvenstvo se je sicer začelo že ta konec tedna, a se bo Barcelona zaradi igranja v ligi prvakov in sprememb koledarjev zaradi novega koronavirusa tekmovanju pridružila šele čez 14 dni, ko jo čaka domača tekma z Villaredalom.

Bolj kot nogomet je bil v Barceloni v zadnjih tednih v ospredju prvi zvezdnik Messi, ki je javno najavljal, da si želi iz kluba. A klub je vztrajal pri pogodbi ali pa astronomski odškodnini in vsaj še eno sezono bo Argentinec nosil katalonski dres, navijači pa so lahko pomirjeni, saj je Argentinec na prijateljski tekmi nosil kapetanski trak.

Lionel Messi | Avtor: Epa Epa

Za prvo tekmo so pri Barceloni izbrali katalonski nacionalni praznik. Na ta dan se je najprej med strelce že v 5. minuti vpisal Ousmane Dembele. Deset minut kasneje je zadel Francoz Antoine Griezmann z enajstmetrovke. Še pred polčasom je v 30. minuti znižal Javi Bonilla.

V drugem delu je Koeman popolnoma zamenjal postavo. Končni izid je v 51. minuti z bele točke postavil Phillipe Coutinho.

Ronald Koeman Barca Šport Trojica zamudila na trening, Koeman znorel Lionel Messi in Antoine Griezmann Griezmann: Šport "Z Messijem imam enak problem kot z Mbappéjem"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice