Šport > Nogomet
4406 ogledov

Nova zaušnica Messiju: "Še opazili ne bomo, da ga ni"

lionel messi Epa
Predsednik španske La Lige je spregovoril o možnosti odhoda Lionela Messija.

Vodstvo elitne španske nogometne lige ni zaskrbljeno zaradi neizbežnega odhoda Lionela Messija, trdi prvi mož La Lige Javier Tebas. Argentinski superzvezdnik je želel španskega velikana Barcelono zapustiti že med poletnim prestopnim rokom, a so v klubu vztrajali, da je odhod možen samo ob plačilu 700-milijonske klavzule.

lionel messi Odprl dušo Šport Barcelona izigrala Messija, podrobnosti osupnejo

Na koncu je Messi popustil zaradi Barçine grožnje s pravnimi sredstvi. "Nikoli ne bi šel na sodišče z Barcelono. Rad imam ta klub, ki mi je dal vse. To je klub mojega življenja. Barçi sem dal vse, ona pa meni. Nikoli nisem pomislil na to, da bi šel na sodišče," je pojasnil v nedavnem intervjuju.

javier tebas | Avtor: Epa Epa
Messijeva prihodnost je za zdaj predmet ugibanj, mnogi pa ostajajo prepričani, da je odhod iz Barcelone neizbežen. Ker mu ob koncu leta poteče pogodba, bo lahko Camp Nou zapustil kot prost nogometaš.

Po besedah predsednika Tebasa pa njegov odhod za ligo ne bi imel prav nobenih posledic, pri čemer se opira na primera Cristiana Ronalda in Neymarja

"Raje bi videli, da bi Messi ostali v La Ligi, toda odšla sta tako Ronaldo kot Neymar, pa nismo opazili nobene razlike," je tri legende v isti sapi razvrednotil Tebas. "Pripravljeni smo na njegov odhod," je dodal.

Ob tem se poraja vprašanje, ali so na njegovo slovo pripravljeni v klubu? Barcelona je trenutno šele na osmem mestu ligaške lestvice, kjer ima devet točk zaostanka za vodilnim Real Sociedadom. Če bo letošnja sezona resnično Messijeva zadnja v Španiji, se kot najverjetnejša destinacija omenja Manchester City, kjer so prav danes potrdili podaljšanje pogodbe z Messijevim nekdanjim trenerjem Pepom Guardiolo.

"Manchester City je edini premierligaški klub, ki razmišlja o podpisu z Messijem. To je klub, ki ne upošteva pravil. Nisem edini, ki tako misli. Oni me sploh ne skrbijo. Večkrat sem že kritiziral njihovo početje. Še en takšen primer ne bo ničesar spremenil. Na City ne more vplivati niti covid-19, saj imajo drugačen sistem financiranja, proti kateremu se je nemogoče boriti," je priložnost za kritiko še izkoristil Tebas.

Lionel Messi Video Šport Messiju popustili živci: "Dovolj imam, da sem vedno jaz kriv za vse"

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.