Šport > Nogomet
693 ogledov

Messi nad sodnika: Že dvakrat si nas zaje...

Lionel Messi Epa
Paragvajci do točke v Argentini.

Argentina je v južnoameriških kvalifikacijah za nogometno svetovno prvenstvo leta 2022 izgubila prvi točki. Na domačem terenu v Buenos Airesu je namreč po zmagah nad Ekvadorjem in Bolivijo v uvodnih dveh krogih tokrat remizirala s Paragvajem (1:1), potem ko je VAR razveljavil potencialni zmagoviti zadetek Lionela Messija v drugem polčasu.

Paragvaj je na praznem stadionu Bonbonera povedel v 21. minuti po golu Angela Romera, ki je zadel z bele točke, gostitelji so izenačili ob koncu prvega polčasa po zaslugi Nicolasa Gonzaleza, ki je za svoj prvi gol za sinjemodre zadel z glavo.

Argentinci so sicer povsem nadzorovali tekmo, imeli so kar 69-odstotno posest žoge, precej priložnosti, a jih niso znali izkoristiti, dokler ni prvi zvezdnik Messi po podaji Giovanija Lo Celsa zadel v 57. minuti. Vendar je brazilski sodnik, kar je še posebej zmotilo Argentince, njegov zadetek razveljavili po pregledu z videotehnologijo zaradi prekrška, storjenega kar pol minute pred doseženim golom.

Messi je bil ogorčen zaradi odločitve Brazilca. Kapetan Argentine je bil nato blizu zadetka še v 71. minuti iz prostega strela, a je vratar Antony Silva z velikimi napori žogo odbil v kot. "Že dvakrat si nas zaje...," je zvezdnik po poročanju Mundo Deportiva po dvoboju zabrusil sodniku.

Dvakratni svetovni prvaki s sedmimi točkami vseeno vodijo na lestvici v Južni Ameriki, a jih tekmeca Brazilija in Kolumbija lahko že po današnjih tekmah prehitita. Brazilci bodo sicer danes igrali brez prvega zvezdnika Neymarja, ki je na reprezentančni akciji, a po poškodbi še ni dovolj okreval, so sporočili iz brazilskega tabora. Paragvaj, ki po remiju s Perujem in zmagi v Venezueli prav tako ostaja nepremagan, ima zdaj pet točk.

Pred tem je Ekvadorju v La Pazu uspel preobrat in je premagal gostiteljico Bolivijo s 3:2 po enajstmetrovki, ki jo je sodnik dodelil po videoobravnavi zaradi igranja z roko tekmeca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice