Šport > Nogomet
1777 ogledov

Juventus v hudih težavah zaradi Suáreza

luis suarez Epa
Vodstvo Juventusa je v preiskavi po neuspelem prestopu Luisa Suáreza.

Vodstvo italijanskega prvaka je osumljeno, da je aktivno sodelovalo pri poskusu goljufije v postopku pridobivanja državljanstva, ki bi Luisu Suárezu omogočil prestop k Juventusu.

Po izbruhu škandala je tako rekoč čez noč propadla združitev Cristiana Ronalda in nekdanjega napadalca Barcelone, ta je nato novo sredino našel v Madridu, kjer je postal soigralec Jana Oblaka.

Suárez je pripotoval v Perugio 17. septembra na preizkus znanja iz italijanščine. A je šlo za prikrojeni izpit. O tem je v celoti prepričan tožilec v Perugii Raffaele Cantone, ki je 79 dni po dogodku razkril, da so člani izpitne komisije vprašanja igralcu sporočili vnaprej. Pa ne samo vprašanja, Suŕezu naj bi posredovali celo odgovore. Njegova pozitivna ocena pa je bila določena, še preden se je lotil testa.

Nogometaš je test za pridobivanje državljanja opravljal zato, ker je imel Juventus izpolnjeno kvoto igralcev zunaj EU, zato se brez ustreznega dokumenta ni mogel pridružiti torinski stari dami.

Italijanski tožilci so že dokazali krivdo Giuliani Grego Bolli, rektorici tamkajšnje Univerze za tujce, ki so ji izrekli začasno začasno prepoved opravljanja poklica. Rektorico visokošolske ustanove v Perugii so spoznali za odgovorno, da je prikrojila izpitne pole iz italijanskega jezika, ki bi ga moral opraviti urugvajski napadalec, poročanje medijev povzema nemška tiskovna agencija DPA.

Rektorico univerze so za osem mesecev suspendirali zaradi kršitve poslovne skrivnosti z namenom pridobitve koristi in več kršitev ponarejanja uradnih dokumentov.

Za osem mesecev so suspendirali tudi generalno direktorico univerze Simone Olivieri, Suárezovo učiteljico italijanščine Stefanio Spina in izpraševalca na izpitu Lorenza Rocco.

 | Avtor: Epa Epa
Preiskovalci bodo zdaj svojo pozornost preusmerili na Juventus, kjer kakršno koli krivdo zavračajo. Tožilec Cantone je dejal, da njegova pisarna preiskuje sume, da so uslužbenci nogometnega kluba Juventus izvajali neupravičen pritisk, da bi "pospešili" pridobitev Suárezove prošnje za italijansko državljanstvo. Za zdaj še ni jasno, ali tožilstvo nadaljuje tudi kazenski pregon Suáreza zaradi suma goljufanja na izpitu iz italijanskega jezika.

Juventus se je že odzval z uradno izjavo, v kateri je izrazil popolno zaupanje v športnega direktorja Fabia Paraticija. Tega pristojno tožilstvo obtožuje, da je v zvezi s primerom posredoval lažne informacije. "V klubu še enkrat poudarjamo, da je bilo ravnanje športnega direktorja korektno. Prepričani smo, da bo preiskava potrdila njegovo nedolžnost," so sporočili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice