Šport > Nogomet
1278 ogledov

Nova blamaža madridskega Reala

Manor Solomon Epa
Real še drugič klonil proti rudarjem.

Šahtar je še drugič v sezoni premagal kraljevi klub iz Madrida. Real je na prvi medsebojni tekmi doma izgubil z 2:3, na gostovanju v Ukrajini pa se je tekma končala z 2:0 v prid gostiteljev. Ti so v tej sezoni lige prvakov dosegli pet zadetkov, prav vse na tekmah proti sloviti španski zasedbi.

Rudarji so po polčasu brez zadetkov povedli v 57. minuti, ko je v kazenski prostor stekel Dentinho, ta je v igro vstopil v 25. minuti po poškodbi Júniorja Moraesa, in prišel do žoge pred vratarjem Thibautom Courtoisom. Brazilec je nato le še poslal okroglo usnje mimo nemočnega belgijskega čuvaja mreže.

Real je skušal najti pot do izenačenja, a neuspešno. V 82. minuti je sledil protinapad Šahtarja, 21-letni Izraelec Manor Solomon je kar nekaj časa vlekel žogo, nato pa se delno pokrit odločil za strel z roba kazenskega prostora in zadel v desni spodnji kot Courtoisovih vrat. Solomon je dosegel še drugi zadetek na dveh tekmah proti Realu. Vrnitve za četo Zinedina Zidana ni bilo več.

V skupini B sta se pomerila še Borussia iz Mönchengladbacha in Inter, rezultat v Kijevu pa je pomenil, da morajo Italijani v gosteh zmagati, če še želijo ohraniti upanje za napredovanje v izločilne boje. Samir Handanović in kolegi so povedli v 17. minuti, ko je na desni strani domačega kazenskega prostora sam ostal Matteo Darmian in med nogama premagal Yanna Sommerja.

Nemci, ki so presenetljivo vodili v skupini, so izenačili v zaključku prvega polčasa, a je nato v drugem dvakrat odgovoril Romelu Lukaku. 

Romelu Lukaku | Avtor: Epa Epa

Gostitelji so znova odgovorili, najprej znižali zaostanek, nato pa je Francoz Alassane Pléa v 83. minuti še tretjič zatresel Handanovićevo mrežo. A posredoval je VAR in gol je bil razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

V skupini A je Salzburg v Moskvi premagal Lokomotiv in tako naredil lepo uslugo madridskemu Atleticu. Ta je gostil Bayern, ki se je že pred tem krogom uvrstil v osmino finala in je nastopil s precej premešano postavo. To so Španci izkoristili malce po polovici prvega polčasa. Po podaji Marcosa Llorenteja, ki je zadnji hip žogo pred prečkanjem golavt črte uspel podati v peterec, je v polno nameril Joao Felix. Mladi Portugalec je uspel steči pred čuvaja in močno udaril po okroglem usnju in zadel za 1:0.

Atletico je ohranjal vodstvo, nato pa se morda celo preveč povlekel v obrambo. Sledila je kazen, Bavarci so v zadnjih minutah dvoboja prišli do enajstmetrovke. Natančen je bil Thomas Müller. Jan Oblak je sicer skočil v pravo smer, a žoge, ki je v mrežo poletela tik ob vratnici, ni uspel odbiti.

Jan Oblak | Avtor: Epa Epa

S točko ima četa Diega Simeoneja zdaj dve točki prednosti pred Salzburgom in tri pred Lokomotivom.

Od Slovencev je nastopil še Josip Iličić. Vsaj navijači Atalante so verjetno menili, da danski Midtjylland ne bo predstavljal težjega zalogaja, na prvi tekmi so nogometaši iz Bergama v gosteh slavili s 4:0. A Danci so povedli, že ob polčasu pa je ob takšnem izidu s klopi na zelenico moral tudi slovenski reprezentant. Temu je s kolegi o konca dvoboja uspelo le izenačiti.

Ob minimalni zmagi Liverpoola nad Ajaxom ima Atalanta pred zadnjim kolom točko prednosti pred Nizozemci. Za napredovanje bi Italijanom tako v zadnjem kolu, ko bo na sporedu medsebojni obračun z Ajaxom, zadoščal že remi.

V skupini C je Manchester City, že pred tem uvrščen med najboljših 16, gostoval v Portu in igral 0:0, kar je pomenilo, da se je v izločilne boje prebil tudi Porto. Olympique Marseille, Dimitri Payet je dvakrat zadel z bele pike, je ugnal Olympiakos z 2:1, slednja imata tako pred zadnjim krogom po tri točke.

Za zdaj se je v osmino finala tako uspelo prebiti že nogometašem Seville, Chelseaja, Juventusa, Barcelone, Manchester Cityja, Bayerna, Liverpoola in Porta.

V sredo bodo še tekme v skupinah od E do H.

Liga prvakov, 5. kolo:

Skupina A:
Lokomotiv Moskva : Salzburg   1:3 (0:2)
Mirančuk 79./11-m; Berisha 28., 41., Adeyemi 81.

Atletico Madrid : Bayern   1:1 (1:0)
Felix 26.; Müller 86./11-m

Lestvica: Bayern 13, Atletico Madrid 6, Salzburg 4, Lokomotiv 3


Skupina B:
Šahtar Doneck : Real Madrid   2:0 (0:0)
Dentinho 57., Solomon 82.

Borussia (M): Inter   2:3 (1:1)
Plea 45., 76.; Darmian 17., Lukaku 64., 73.

Lestvica: Borussia (M) 8, Šahtar 7, Real Madrid 7, Inter 5


Skupina C:
Porto : Manchester City   0:0

Marseille : Olympiacos   2:1 (0:1)
Payet 55./11-m, 75./11-m; Camara 33.

Lestvica: Manchester City 13, Porto 10, Olympiacos 3, Marseille 3



Skupina D:
Liverpool : Ajax   1:0 (0:0)
Jones 58.

Atalanta : Midtjylland  1:1 (0:1)
Romero 79.; Scholz 13.

Lestvica: Liverpool 12., Atalanta 8, Ajax 7, Midtjylland 1

Komentarjev 3
  • peizysthe 07:09 02.december 2020.

    www︎.︎Norias︆.︆net - oddličen prrojekt za odrrasle, ki želikko najti partnerja za sseks

  • creanarmi 03:51 02.december 2020.

    www︎.︎Norias︆.︆net - oddličen projekt za odrasle, ki želijo najti partnerja za sseks

  • Avatar Ariakvilla
    Ariakvilla 22:36 01.december 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.xxhook.com

Sorodne novice