Šport > Nogomet
285 ogledov

Juve strl srce Blažiču, Verbič med boljšimi proti Barci, a...

V osmini finala že Chelsea, Sevilla, Barcelona in Juventus.

Nogometaši Chelseaja in Seville so si že na dveh popoldanskih tekmah zagotovili osmino finala v ligi prvakov. V skupini E so prvi v 4. krogu z 2:1 slavili v Rennesu, drugi pa v Krasnodarju z enakim izidom.

Chelsea je v Franciji povedel v 22. minuti z golom Calluma Hudson-Odoija, Sehrou Guirassy je izenačil v 85., v prvi minuti sodniškega dodatka pa je zmago Angležem prinesel Olivier Giroud.

Zelo podobno se je odvijala tekma v Rusiji. Gostje so povedli, domači izenačili v drugem polčasu, v sodnikovem podaljšku pa so nato favoriti postavili stvari na svoje mesto. Sevilla je povedla že v četrti minuti z bombo Ivana Rakitića, Krasnodar je izenačil v 56. minuti z golom Maciela Wandersona, Munir El Haddadi pa je v peti minuti dodatka zadel za zmago Andaluzijcev.

Blažič za las ob veliko točko

V skupini g Sta v prvih enajstericah zaigrala dva Slovenca. Benjamin Verbič je s kijevskim Dinamom gostil Barcelono, Miha Blažič pa je s Ferencvarosom gostoval v Torinu pri Juventusu. Madžari so celo povedli, ko je v 19. minuti v polno nameril Albanec Myrto Uzuni. Ta je zadetek proslavil v slogu Cristiana Ronalda s skokom v zrak in pristankom z razširjenimi rokami. A tudi sloviti Portugalec se je nato vpisal med strelce, v 35. minuti je poskrbel za 1:1. To je bil sicer njegov 180. nastop v evropskih tekmovanjih.

Ronaldo in soigralci so v drugem polčasu lovili zmago, a so obrambno naravnani gostje, že v prvi postavi se je znašlo pet branilcev, so dolgo v rokah držali veliko točko. Z remijev v Torinu bi imeli Madžari v boju za tretje mesto v skupini točko več od Ukrajincev. 

A v 92. minuti je uspeh Ferencvarosa preprečil rezervist Alvaro Morata, ki je zadel za končnih 2:1.

Verbič med najaktivnejšimi

V Kijevu je bil Verbič udeležen v najnevarnejšo akcijo domačih, ko je po podaji z desne v kazenskem prostoru ustavljal žogo in jo snedel z noge soigralca Vitalija Bujalskija, ki bi sicer najverjetneje prišel do neoviranega strela. Slovenski reprezentant je bil aktiven tudi na začetku drugega polčasa, ko je najprej precej z desne strani šestnajsterca preizkusil pripravljenost vratarja Marc-Andreja ter Stegna, ki ni imel večjih težav, nato pa je Slovenec padel ob branilcu Clémentu Lengletu, a njegov rojak Matej Jug ni dosodil enajstmetrovke. Menil je, da je Verbič sam poiskal kontakt.

Benjamin Verbič | Avtor: Epa Epa

Nato pa je Barcelona hitro odločila dvoboj. V 52. minuti je svoj prvi zadetek v ligi prvakov dosegel Sergino Dest, ki je prišel do okroglega usnja po prodoru rezervista Martina Braithwaita in lepo zadel v dolgi kot, pet minut kasneje pa je po kotu zadel še Danec. 

V 64. minuti se je Verbič na sredini igrišča dobro otresel Lengleta, potegnil v protinapad in oddal žogo do Bujalskija, ki jo je le podaljšal do Carlosa de Pene. Urugvajec se je znašel sam pred vratarjem, a grdo zgrešil cilj. Še zadnje vprašanje o zmagovalcu je bilo odločeno v 70. minuti, ko je Braithwaite izkoristil enajstmetrovko. Danec je bil že pred golom z bele točke v izjemni priložnosti, a so ga ob strelu potisnili, Jug pa je dosodil najstrožjo kazen.

Verbič je kasneje zatresel tudi mrežo, a se je znašel v prepovedanem položaju. V sodnikovem dodatku je piko na i z zadetkom postavil še Antoine Griezmann. Barcelona in Juventus sta že napredovala.

Norvežana ni moč ustaviti

V skupini D je v dresu dortmundske Borusse znova blestel mladi Norvežan Erling Braut Håland. Dvajsetletnik je znova zabil dva zadetka in je tako zdaj pri številki 16 v ligi prvakov, odigral je le 12 tekem. Nemci so s 3:0 odpravil Club Brugge. Zanesljivo je slavil tudi Lazio. Rimljani so s 3:1, dva gola je dosegel Ciro Immobile, premagali Zenit.

V skupini H se je Manchester United maščeval za blamažo v Istanbulu, tokrat je s 4:1 premagal Basaksehir. Bruno Fernandes je že v prvem polčasu imel priložnost za hat-trick, a ga je ob izvajanju enajstmetrovke tokrat zamenjal Marcus Rashford.

V Parizu se je PSG pomeril z Leipzigom, pri slednjem je Kevin Kampl obsedel na klopi. Odločitev je padla v 10. minuti, ko je z 11 metrov zadel Neymar.

Liga prvakov, skupinski del, 4. kolo:

Skupina E:
Rennes : Chelsea  1:2 (0:1)
Guirassy 85.; Hudson Odoi 22., Giroud 91.

Krasnodar : Sevilla  1:2 (0:1)
Wanderson 56.; Rakitić 4., Munir 95.

Lestvica: Chelsea in Sevilla 10, Rennes in Krasnodar 1

 

Skupina F:
Lazio : Zenit  3:1 (2:1)
Immobile 3., 54./11-m, Parolo 22.; Dzjuba 25.

Borussia (D) : Club Brugge  3:0 (2:0)
Haland 18., 60., Sancho 45.

Lestvica: Borussia 9, Lazio 8, Brugge 4, Lazio 1

 

Skupina G:
Dinamo Kijev : Barcelona  0:4 (0:0)
Dest 52., Braithwaite 57., 70., Griezmann 92.

Juventus : Ferencvaros  2:1 (1:1)
Ronaldo 35., Morata 92.; Uzuni 19.

Lestvica: Barcelona 12, Juventus 9, Dinamo in Ferencvaros 1

 

Skupina H:
Manchester United : Istanbul Basaksehir  4:1 (3:0)
Fernandes 7., 19., Rashford 35./11-m, James 92.; Turuc 75.

PSG : RB Leipzig  1:0 (1:0)
Neymar 10./11-m

Lestvica: Manchester United 9, PSG in Leipzig 6, Basaksehir 3

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice