Šport > Nogomet
78 ogledov

Verbič napada potolčeno Barço, Blažič proti Cristianu

Dinamo Kijev trening Epa
Danes se bodo nadaljevali boji v elitni nogometni Ligi prvakov. Nekaj obračunov bo imelo slovenski pridih.

V torek zvečer se bodo v skupinah E, F, G in H igrale tekme 4. kola. V skupini G bo Dinamo Kijev z Benjaminom Verbičem gostil Barcelono in lovil presenečenje ter zadnjo rešilno bilko za uvrstitev v izločilne boje.

Obe ekipi bosta nastopili zelo oslabljeni. V ukrajinskem klubu bo zaradi pozitivnega testa na covid-19 ali poškodbe odsotnih kar 14 nogometašev, pri Kataloncih pa bodo pogrešali nekaj velikih adutov.

Zaigral ne bo niti Lionel Messi, ki mu je trener Ronald Koeman namenil počitek. "V skupini smo v dobrem položaju. Messi bo, tako kot še nekateri, dobil malo odmora in ne bo potoval v Ukrajino," je pojasnil nizozemski strateg. Poleg Messija je z namenom počitka doma pustil tudi Frankieja de Jonga.

Poleg obeh omenjenih so se morali pri Barçi v zadnjih tednih sprijazniti s hujšima poškodbama Ansuja Fatija ter Gerarda Piquéja, manjkali pa bodo še Sergio Busquets, Samuel Umtiti in Ronald Araujo.

Prva tekma med Barcelono in Dinamom se je na Camp Nouu končala s tesno zmago domačih z 2:1. Barcelona ima na vrhu skupine maksimalnih devet točk, Juventus jih je osvojil šest, Dinamo in madžarski Ferencváros z Miho Blažičem (na fotografiji spodaj) pa po eno.

Ferencváros trening | Avtor: Epa Epa

Blažič se bo še drugič zapored zoperstavil velemojstru Cristianu Ronaldu in kolegom, v Budimpešti so bili Italijani prepričljivo boljši z 1:4. Vse razen zmage Juventusa v Torinu bo veliko presenečenje.

V skupini H bo pomemben obračun igral Kevin Kampl v dresu RB Leipziga. Gostoval bo v Parizu pri PSG, potem ko so Nemci na domači zelenici slavili z 2:1. Leipzig ima, tako kot vodilni Manchester United, šest točk, Parižani so pri treh, tako kot carigrajski Başakşehir.

V sredo se bo dogajalo še v skupina A, B, C in D. Jan Oblak, ki je v soboto v okviru La Lige s svojim madridskim Atléticom ugnal Barcelono z 1:0, bo doma iskal ključno zmago proti moskovskemu Lokomotivu.

Samir Handanović bo z Interjem proti madridskemu Realu igral za "biti ali ne biti", Josip Iličić pa bo z Atalanto gostoval v Liverpoolu.

Liga prvakov (skupinski del), lestvice:

SKUPINA A:
1. Bayern München 9
2. Atlético Madrid 4
3. Lokomotiv Moskva  2
4. RB Salzburg 1

SKUPINA B:
1. Borussia Mönchengladbach 5
2. Real Madrid 4
3. Šahtar Doneck 4
4. Inter 2

SKUPINA C:
1. Manchester City 9
2. Porto 6
3. Olympiacos Pirej 3
4. Olympique Marseille 0

SKUPINA D:
1. Liverpool 9
2. Atalanta 4
3. Ajax Amsterdam 4
4. Midtjylland 0

SKUPINA E:
1. Chelsea 7
2. Sevilla 7
3. Rennes 1
4. Krasnodar 1

SKUPINA F:
1. Borussia Dortmund 6
2. Lazio 5
3. Club Brugge 4
4. Zenit St. Peterburg 1

SKUPINA G:
1. Barcelona 9
2. Juventus 6
3. Dinamo Kijev 1
4. Ferencváros 1

SKUPINA H:
1. Manchester United 6
2. RB Leipzig 6
3. Paris SG 3
4. Istanbul Başakşehir 3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice