Šport > Nogomet
460 ogledov

Neustavljivi Zlatan odločil derbi, izjemen preobrat Interja

Zlatan Ibrahimović Napoli AC Milan Epa
Na Apeninskem polotoku se je v nedeljo odvilo sedem dvobojev 8. kola elitne Serie A.

Derbi kola je bil odigran na stadionu San Paolo v Neaplju, kjer je AC Milan z zmago nad Napolijem (1:3) ostal na vrhu lestvice.

Ključni mož za zmago gostov je bil Zlatan Ibrahimović. V prvem polčasu je lepo zadel z glavo po podaji Thea Hernándeza, na začetku nadalejvanja pa s kolenom zabil po asistenci Anteja Rebića.

Domači so znižali z golom Driesa Mertensa, toda takoj zatem je bil po drugem rumenem kartonu izključen Tiémoué Bakayoko. Milan je tako zdržal za popoln izkupiček, ki ga je v 95. minuti po lepi samostojni akciji potrdil Jens Hauge.

ibrahimović Pravi Balkanec Šport Ibrahimović delil fotografijo iz otroštva: "Balkanske korenine"

Samir Handanović Inter | Avtor: Epa Epa

Milanov mestni tekmec Inter je s Samirjem Handanovićem v vratih gostil letos skromni Torino in po velikem preobratu prišel do zmage (4:2).

Gostje iz Piemonta so povedli v končnici prvega dela po natančnem strelu Simoneja Zaze, prednost pa podvojili po enajstmetrovki Cristiana Ansaldija v 62. minuti.

Nato pa se je začel Interjev preporod. V razmaku treh minut sta zadela Alexis Sánchez in Romelu Lukaku, slednji je nato realiziral še najstrožjo kazen, končni rezlutat pa je v 90. minuti postavil Lautaro Martínez.

samir handanović Velika želja Šport Italijani razkrili, v katerem klubu bo Handanović končal športno pot

AS Roma je doma s tremi zadetki v prvem polčasu ugnala Parmo (3:0). Pri Rimljanih je mladi slovenski branilec Amir Feratović sedel na klopi, Jasmin Kurtić je za goste igral od 63. minute.

Boleč poraz v boju za obstanek je proti Udineseju doživela Genoa (1:0), za katero je Miha Zajc igral od 68. minute. Nik Prelec je za Sampdorio obsedel na klopi ob porazu proti Bologni (1:2).

Fiorentina je doma presenetljivo klonila proti Beneventu (0:1), Sassuolo pa je dobro formo potrdil s triumfom pri Hellas Veroni (0:2).

Jasmin Kurtić Selektor: Šport "Kurtić je zelo vesel, ker je na lestvici strelcev prehitel Rudonjo"

V soboto je Juventus z dvema goloma Cristiana Ronalda premagal Cagliari (2:0), Lazio je pričakovano nadigral Crotone (0:2), Atalanta pa je iztržila remi pri La Spezii (0:0). Josip Iličić je za moštvo iz Bergama igral do 84. minute.

Serie A, 8. kolo:

Napoli - AC Milan 1:3 (0:1)
Inter - Torino 4:2 (0:1)
AS Roma - Parma 3:0 (3:0)
Udinese - Genoa 1:0 (1:0)
Sampdoria - Bologna 1:2 (1:1)
Hellas Verona - Sassuolo 0:2 (0:1)
Fiorentina - Benevento 0:1 (0:0)
Crotone - Lazio 0:2 (0:1)
La Spezia - Atalanta 0:0 (0:0)
Juventus - Cagliari 2:0 (2:0)

LESTVICA:
1. AC Milan 20
2. Sassuolo 18
3. AS Roma 17
4. Juventus 16
5. Inter 15
6. Napoli 14
7. Atalanta 14
...
17. Parma 6
18. Torino 5
19. Genoa 5
20. Crotone 2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice