Šport > Nogomet
357 ogledov

Pet golov na tekmi Reala in Interja, katastrofa Atalante

Jan Oblak Epa
Točka za Oblaka, poraza Handanovića in Iličića.

Nogometaši madridskega Atletica so z Janom Oblakom v 3. krogu lige prvakov v skupini A gostovali v Moskvi in igrali 1:1 z Lokomotivo. V Moskvi so Oblak, ki je branil celo tekmo in ni imel veliko dela, ter soigralci povedli v 18. minuti, ko je zadel Jose Maria Gimenez. Španci so prek Angela Corree nato zadeli še prečko, a v 25. minuti pa je Oblaka z bele točke ugnal Anton Mirančuk. V drugem polčasu je tudi Koke zadel prečko, Atletico je bil precej boljši, a tega ni znal nadgraditi z zmago. 

V tej skupini je Salzburg hitro povedel proti branilcu naslova Bayernu, še v 79. minuti pa je bil izid izenačen na 2:2. A nato so Bavarci, ki se jim tokrat ni bilo treba podati na dolgo pot, prestavili nekaj prestav višje in do zadnjega sodnikovega žvižga kar štirikrat zatresli mrežo gostiteljev.

V skupini B je Borussia Mönchengladbach po dveh remijih vpisala zmago, ugnala je doslej vodilni Šahtar Donjeck kar s 6:0. Do slavja je prišla že po izjemnem prvem polčasu, ki ga je dobila s 4:0 po dveh golih Alassana Pleaja, v drugo je zadel z izjemnim udarcem od daleč, Ramyja Bensebainija in avtogolu Valerija Bondarja. Lars Stindl je v 65. minuti povišal že na 5:0, svoj tretji gol na tekmi pa je za 6:0 prispeval Plea v 79. minuti. Ukrajinci so pred tokratnim dvobojem presenetljivo premagali Real v gosteh v prvem krogu, nato pa igrali še neodločeno z Interjem.

Petarda v mreži Atalante

Malo katastrofo so doživeli tudi nogometaši Atalante. Ti so gostili Liverpool, ki pa je že na začetku dvoboja prevzel pobudo. Že kmalu po sodnikovem prvem žvižgu se je Diogo Jota znašel sam pred Marcom Sportiellom, Portugalcu pa vratarja ni uspelo premagati. A kasneje se je novincu v vrstah Liverpoola le odprlo.

Že v prvem polčasu je Jota dvakrat zatresel mrežo domačih, pri teh je Josip Iličić tokrat obsedel na klopi, nato pa sta v štirih  minutah drugega polčasa v polno zadela še Mohamed Salah in Sadio Mane. Dvoboj je bil pravzaprav že odločen v 54. minuti, ko je Jota dosegel svoj prvi hat-trick v vrstah rdečih.

Diogo Jota | Avtor: Epa Epa

Real do pomembne zmage

Nogometaši kraljevega kluba so bili na prejšnji tekmi proti Borussiji (M) že v izjemno težkem položaju, a so nato prišli do prve točke v tekmovanju, izenačili so globoko v sodnikovem dodatku drugega polčasa. Tokrat so prišli do polnega izkupička točk, zmago jim je v 80. minuti prinesel Rodrygo.

Po 33 minutah prvega polčasa je Realu sicer kazalo odlično, saj so po zadetku kapetana Sergia Ramosa že vodili z 2:0. A že v 35. minuti je naskok domačih prepolovil Lautaro Martinez, na polovici drugega polčasa pa je za izenačenje poskrbel Ivan Perišić. Na smolo Milančanov je nato udaril 19-letni Brazilec.

Liga prvakov, skupinski del, 3. kolo:

Skupina A: 
Lokomotiv Moskva : Atletico Madrid  1:1 (1:1)
Mirančuk 25./11-m; Gimenez 18.

RB Salzburg : Bayern  2:6 (1:2)
Berisha 4., Okugawa 66. ; Lewandowski 21./11-m, 88., Kristensen 44./ag, Boateng 79.. Sane 83., Lucas 92.

Lestvica: Bayern 9, Atletico Madrid 4, Lokomotiv Moskva 2, Salzburg 1

Skupina B: 
Šahtar : Borussia (M)  0:6 (0:4)
Plea 8., 26., Bondar 17./ag, Bensebaini 44., Stindl 65., Plea 78.

Real Madrid : Inter  3:2 (2:1)
Benzema 25., Ramos 33., Rodrygo 80.; Martinez 35., Perišić 68.

Lestvica: Borussia (M) 5, Šahtar in Real Madrid 4, Inter 2

Skupina C: 
Porto : Marseille  3:0 (2:0)
Marega 4., Oliveira 27./11-m, Luis Diaz 69.

Manchester City : Olympiacos  3:0 (1:0)
Torres 12., Jesus 81., Cancelo 90.

Lestvica: Manchester City 9, Porto 6, Olympiacos 3, Marseille 0

Skupina D:
Atalanta : Liverpool  0:5 (0:2)
Jota 16., 33., 54., Salah 47., Mane 49.

Midtjylland : Ajax  1:2 (1:2)
Dreyer 18.; Antony 1., Tadić 13.

Lestvica: Liverpool 9, Ajax in Atalanta 4, Midtjylland 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.