Šport > Nogomet
459 ogledov

Ibrahimović delil fotografijo iz otroštva: "Balkanske korenine"

ibrahimović Epa
Čeprav ima švedski potni list, je Zlatan Ibrahimović ponosen na svoje poreklo.

Zlatan Ibrahimović se je rodil leta 1981 v švedskem Malmöju. Je potomec bosanskega očeta in hrvaške matere, odraščal pa je v nordijski državi na severu Evrope.

Tam se je od šestega leta kalil v nogometnem klubu FBK Balkan, ki so ga na Švedskem ustanovili jugoslovanski migranti.

Ibrahimović je bil vedno ponosen na svoje korenine, v otroštvu pa je večkrat obiskal kraje, od koder izvirata njegova starša. Leta 2012 je pred prijateljsko tekmo s Hrvaško celo izjavil: "Imam se za Balkanca."

Devetintridesetletni veteran AC Milana je v petek na spletu objavil fotografijo iz otroštva, na kateri kot približno osemletni deček pozira ob dedku po mamini strani. "Balkanske korenine," je pripisal legendarni napadalec.

Ibrahimović bi lahko celo postal hrvaški reprezentant, a je njegovo srce bilo za Švedsko. "Nihče me ni poklical. Slišal sem, da se HNS zanima zame, a zdaj je prepozno. Rojen sem na Švedskem, ki mi je dala vse in sprejela moje starše," je leta 2003 dejal za Večernji list.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.