Šport > Nogomet
6554 ogledov

Takšno plačo imata Ronaldo in Zlatan

Cristiano Ronaldo Profimedia
Osebni dohodki portugalskega zvezdnika močno odstopajo od ostalih na Apeninskem polotoku.

Portugalec Cristiano Ronaldo je najbolje plačan nogometaš v italijanski Serie A. Po poročanju časnika Gazzetta dello Sport, ki je objavila dohodke nogometašev vseh 20 klubov Serie A, mu torinski Juventus za svoje nogometno znanje plačuje po 31 milijonov evrov na leto.

Cristiano Ronaldo Zvezdniške težave Šport Cristiano Ronaldo žrtev tatov

Kot povzema hrvaška tiskovna agencija Hina, največ za svoje nogometaše potrošijo prav pri Juventusu, kjer v proračunu temu namenijo 236 milijonov evrov na leto, sledijo Inter s 149, AS Roma s 112, Napoli s 105 in AC Milan z 90 milijoni evrov. Na repu je La Spezia, kjer so za plačilo nogometašev zbrali 22 milijonov.

georgina rodriguez Drug svet Šport Tako je izgledala Georgina, preden je spoznala Ronalda

Glede na poročanje časnika je Ronaldo pravzaprav edini pravi zvezdnik v ligi in z 31 milijoni močno odstopa od ostalih nogometašev. Njegov soigralec Nizozemec Matthijs de Ligt na drugem mestu naj bi na sezono zaslužil le še osem milijonov evrov, Argentinec Paulo Dybala na tretjem pa 7,3 milijona.

Pri Interju sta najbolje plačana belgijski napadalec Romelu Lukaku in danski vezist Christian Eriksen s po 7,5 milijona evrov, enako plačo ima pri AS Romi Bošnjak Edin Džeko, Šveda Zlatana Ibrahimovića pa pri AC Milanu cenijo s sedmimi milijoni evrov na sezono.

zlatan ibrahimović Šok Šport Covid-19 pokazal zobe Ibrahimoviću

Med slovenskimi nogometaši s 3,2 milijona evrov na sezono izstopa vratar Interja Samir Handanovič. Josip Iličić pri Atalanti v Bergamu zasluži po 1,8 milijona, Jasmin Kurtić v Parmi okrogel milijon, Miha Zajc v Genovi in Valter Birsa pri Cagliariju pa po 600.000 evrov na sezono.

Najbolje plačani nogometaši v Serie A:

1. Cristiano Ronaldo (Por/Juventus)     31 milijonov evrov
2. Matthijs de Ligt (Niz/Juventus)          8
3. Romelu Lukaku (Bel/Inter)                7,5
    Christian Eriksen (Dan/Inter)            7,5
   Edin Džeko (BiH/Roma)                     7,5
6. Paulo Dybala (Arg(Juventus)            7,3
7. Zlatan Ibrahimović (Šve/Milan)         7
    Adrien Rabiot (Fra/Juventus)            7
    Aaron Ramsey (Wal/Juventus)          7
    Alexis Sánchez (Čile/Inter)                7
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice