Šport > Nogomet
3525 ogledov

Messi spregovoril o svoji in Barçini krizi

Lionel Messi Epa
Katalonski velikan po viharnem prestopnem roku ni našel prave forme. Enako velja za izjemnega Argentinca.

Barceloni v letošnji sezoni ne gre po načrtih. Po trinajstih tekmah La Lige ima na računu le 21 točk in je na petem mestu lestvice. V Ligi prvakov so Katalonci dobro začeli, a v zadnjem dejanju skupinskega dela ostali brez prvega mesta na račun poraza proti Juventusu.

maradona messi Argentinec Šport 'Bogokletna' izjava: "Maradona ni najboljši, Messi zadnji"

Uvod v skromne predstave je bila drama, ki se je pred začetkom sezone dogajala v zvezi z morebitnim prestopom Lionela Messija. Slednji je odkrito priznal, da je želel zapustiti klub, a mu to ni bilo omogočeno.

Messi vse od začetka uradnih tekem ni pretirano razpredal o svojem počutju. Znašel se je v specifičnem položaju, poleg tega pa na zelenici ni tako učinkovit kot v preteklih letih. Doslej je zabil zanj skromnih šest ligaških golov, a brez njegovih idej in akcij bi se Barceloni pisalo še precej slabše.

Lionel Messi | Avtor: Epa Epa

Po sobotnem remiju proti Valencii (2:2) je Messi vendarle spregovoril o svoji formi in čustvih. Priznal je, da šele lovi pravo formo in da je prestopna saga vplivala nanj.

"Danes lahko rečem, da se, glede na vse, počutim dobro," je Messi dejal Jordiju Évoleju za televizijsko postajo La Sexta. "Res je, da sem imel obdobje slabše forme. To se je vleklo od prej. To je bilo povezano z dogajanjem pred poletjem, s koncem sezone, tistim telegramom, z vsem tem. To sem na začetku sezone nosil s seboj," je razkril Argentinec.

"Sedaj sem dobro. Počutim se, da se res lahko borim za vse, kar je pred nami. Imam zanos. Vem, da je klub v težkem trenutku, tako na institucionalnem kot na tekmovalnem nivoju. Vse okrog Barcelone je trenutno težko, toda veselim se izzivov," je optimistično dejal Messi in najbrž vlil nekaj upanja navijačem Barcelone.

lionel messi La Liga Šport Oblak ostal na vrhu, Messi izenačil Peleja

Več o prihodnosti velemojstra, ki je proti Valencii zabil svoj 643. gol v Barçinem dresu in se po številu zadetkov za en klub izenačil s Peléjem, bo znano čez dober mesec dni. 24. januarja bo "blaugrana" namreč dobila novega predsednika. Ta se bo moral hitro pogovoriti z Messijem, ki mu pogodba poteče po letošnji sezoni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice