Šport > Nogomet
469 ogledov

Oblak ostal na vrhu, Messi izenačil Peleja

lionel messi Epa
V španski La Ligi so bile na sporedu tekme 14. kroga.

Nogometaši madridskega Atletica bodo tudi po 14. krogu na vrhu prvenstvene lestvice. Jan Oblak in druščina so danes gostili Elche in ga ugnali s 3:1. Barcelonin zvezdnik Lionel Messi je ob remiju z Valencio 2:2 dosegel 643. zadetek v dresu "blaugrane" in tako izenačil rekord Peleja po številu doseženih golov za en klub.

Jan Oblak | Avtor: Profimedia Profimedia
V uvodnih minutah so najprej sodniki dosodili najstrožjo kazen v korist Atletica, a so po pregledu posnetka svojo odločitev na presenečenje domačih spremenili. So pa Madridčani povedli v 41. minuti, ko je po podaji Kierana Trippierja zadel Luis Suarez. Oblak v prvih 45 minutah ni imel praktično nobenega dela.

Je pa moral po žogo v mrežo v 64. minuti, ko ga je po kotu s strelom z glavo ugnal Lucas Boye. A domači so takrat že vodili z 2:0, saj je pred tem v 59. minuti še drugič na tekmi zadel Suarez, s sedmimi zadetki prvi strelec lige skupaj Iagom Aspasom iz Celte in Mikelom Oyarzabalom iz Reala Sociedada. Diego Costa je z bele pike v 80. minuti potrdil zmago Oblakove ekipe.

 | Avtor: Epa Epa
V Barceloni je Messi Pelejev rekord izenačil v sodniškem dodatku prvega polčasa, ko je najprej streljal z bele točke, vratar je žogo odbil, to pa je nato Argentinec le poslal v mrežo. takrat je sicer izid izenačil, pred njim je na drugi strani zadel Mouctar Diakhaby. Za Barcelono je nato zadel še Ronald Araujo, za Valencio pa Maxi Gomez.

Drugouvrščreni Real Sociedad je izgubil na gostovanju pri Levanteju z 1:2, v 87. minuti je odločilni gol dosegel Jorge de Frutos. Uspešnejši je bil četrtouvrščeni Villarral, ki je v gosteh ugnal Osasuno s 3:1. Gerard Moreno je dosegel dva gola za ekipo, ki je od 19. minute igrala z igralcem več. Izključen je bil Aridane.

Komentarjev 1
  • corlaydrug 05:30 20.december 2020.

    www︎.︎tweom︆.︆com - odličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti parrtnerja za seks

Sorodne novice