Šport > Nogomet
183 ogledov

Novo izjemno priznanje za Jana Oblaka

Jan Oblak slovenska nogometna reprezentanca Profimedia
Oblak med tremi kandidati za vratarja leta.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je objavila seznam kandidatov za priznanja najboljšim v letu 2020. Med kandidati za najboljšega vratarja je tudi slovenski reprezentant in član madridskega Atletica Jan Oblak, njegova konkurenta sta Brazilec Alisson Becker (Liverpool) in Nemec Manuel Neuer (Bayern).

Za najboljšega igralca kandidirajo Portugalec Cristiano Ronaldo (Juventus), Poljak Robert Lewandowski (Bayern) in Argentinec Lionel Messi (Barcelona).

Med kandidatkami za igralko leta so Angležinja Lucy Bronze (Olympique Lyonnais/Manchester City), Danka Pernille Harder (Wolfsburg/Chelsea) in Francozinja Wendie Renard (Olympique Lyonnais). Za najboljšo vratarko kandidirajo Francozinja Sarah Bouhaddi (Olympique Lyonnais), Čilenka Christiane Endler (Paris Saint-Germain) in Američanka Alyssa Naeher (Chicago Red Stars).

Za trenerja leta v ženskem nogometu so kandidati Angležinja Emma Hayes (Chelsea), Francoz Jean-Luc Vasseur (Olympique Lyonnais) in Nizozemka Sarina Wiegman, selektorka Nizozemske.

Za trenerja leta moških ekip pa so kandidati Argentinec Marcelo Bielsa (Leeds United), Nemec Hans-Dieter Flick (Bayern) in njegov rojak Jürgen Klopp (Liverpool).

Fifa bo nagrade podelila 17. decembra na spletnem dogodku v Zürichu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice