Šport > Nogomet
147 ogledov

Kekovi izbranci v četrtem bobnu

Jan Oblak slovenska nogometna reprezentanca Profimedia
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je objavila kakovostne razrede za žreb evropskih kvalifikacijskih skupin za svetovno prvenstvo 2022.

Slovenija je uvrščena v četrti boben. Ob Sloveniji so v istem bobnu še Bosna in Hercegovina, Črna gora, Severna Makedonija, Albanija, Bolgarija, Izrael, Belorusija, Gruzija in Luksemburg.

Za trinajstih evropskih mest na 32-članskem svetovnem prvenstvu, ki bo potekal od 21. novembra do 18. decembra 2022 v Katarju, se bo potegovalo 55 evropskih reprezentanc.

Jan Oblak The Best Šport Jan Oblak ponovno nominiran za najboljšega na svetu

Kvalifikacije bodo potekale med marcem in novembrom 2021. Zmagovalci skupin se bodo neposredno uvrstili na SP, drugouvrščene ekipe pa čakajo dodatne kvalifikacije. Tem se bosta pridružili še dve najboljši ekipi iz lige narodov, ki se ne bosta že neposredno uvrstili na SP ali v kvalifikacije. Teh dvanajst moštev čakajo izločilni boji na eno tekmo za preostala tri mesta na SP.

Žreb bo 7. decembra ob 18. uri v Zürichu.

Prvi nosilec kvalifikacij je glede na uvrstitev na svetovni lestvici Fife Belgija. Poleg nje so v prvem bobnu še Francija, Anglija, Portugalska, Španija, Italija, Hrvaška, Danska, Nemčija in Nizozemska.

Drugi kakovostni boben sestavljajo Švica, Wales, Poljska, Švedska, Avstrija, Ukrajina, Srbija, Turčija, Slovaška in Romunija.

V tretjem so Rusija, Madžarska, Irska, Češka, Norveška, Severna Irska, Islandija, Škotska, Grčija in Finska.

V petem Armenija, Ciper, Farski otoki, Azerbajdžan, Estonija, Kosovo, Kazahstan, Litva, Latvija in Andora, v šestem pa Malta, Moldavija, Lihtenštajn, Gibraltar in San Marino.

Slovenska nogometna reprezentanca je kljub uspešnim predstavam v Ligi narodov in preboju v skupino B ostala na 62. mestu lestvice Mednarodne nogometne zveze. Sprememb ni niti na vrhu; Belgija vodi pred Francijo in Brazilijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice