Šport > Nogomet
731 ogledov

Slovenci po zmagi v 94. minuti potrebujejo točko v Atenah

slovenska nogometna reprezentanca Liga narodov Reševalni pas/Twitter
Izbrana vrsta Slovenije je po zmagi ostala na vrhu skupine C3 Lige narodov.

Nogometaši Slovenije so v 5. kolu skupinskega dela Lige narodov v Ljubljani premagali Kosovo (2:1). Odločilni gol je iz enajstmetrovke v 94. minuti zabil Josip Iličić.

Slovenci so tako zadržali dve točki prednosti pred Grki, ki so zmagali v Moldaviji (0:2). Slovenijo do konca čaka le še sredin obračun v Grčiji, za prvo mesto v skupini, ki vodi v ligo B, pa ji tako zdaj zadostuje že neodločen izid.

Kek bi današnjo tekmo moral začeti z Janom Oblakom v vratih, a je ta zaradi poškodbe rame hitro končal ogrevanje in odkimal, češ da ne more igrati. Tako je namesto njega začel Vid Belec, v obrambi so bili Jure Balkovec, Miha Mevlja, Miha Blažič in Petar Stojanović, na zadnjih veznih sta bila Jasmin Kurtić in Amedej Vetrih, pred njima Damjan Bohar, Sandi Lovrić in Josip Iličić, v "špici" pa Haris Vučkić.

Jan Oblak slovenska nogometna reprezentanca Liga narodov Šport Na ogrevanju šok za slovensko reprezentanco

Po dokaj mirnih uvodnih minutah in terenski pobudi Slovenije je ta prvič resneje zagrozila v 17. minuti po napaki gostujočega vratarja Arijaneta Murića je z glavo poskusil Vučkić, žogo pa je pred golovo črto odbil Amir Rrahmani.

Vučkić je po novi napaki gostujočih nogometašev prišel v 26. minuti so nove priložnosti, ko je poskusil z roba kazenskega prostora, a žogo poslal v naročje kosovskega čuvaja mreže. Na drugi strani so prvič gosti zapretili v 27. minuti, a je Edon Zhegrova žogo poslal mimo vrat. V 35. minuti je po kotu s strelom z glavo zgrešil Kurtić, v 42. pa je Muric moral posredovati po neposrečenem posredovanju enega svojih soigralcev ob Balkovčevem strelu oziroma podaji.

Harry Kane Belgija Anglija Liga narodov Šport Derbi večera Belgijcem, Italijani skočili na vrh

Tudi uvod drugega polčasa je pripadel Slovencem, ki so prišli do lepe priložnosti v 54. minuti, strel Lovrića pa so gosti toliko preusmerili, da je žoga končala malo mimo vrat. Štiri minute pozneje pa so Kosovci prišli do kazenskega prostora Slovenije, izigrali domačo obrambo, Vedat Muriqi pa je nato zadel malce z leve z diagonalnim strelom za vodstvo gostov.

So pa Slovenci hitro odgovorili. Iličić je v 63. minuti s Stojanovićem kombiniral na desni strani, slednji, je nato potegnil v kazenski prostor in žogo vrnil Kurtiću, ki je nato iz prve zadel za 1:1. Sledilo je obdobje brez večjih razburjenj, že v 90. minuti pa je s strelom z glavo poskusil Andraž Šporar, a je bil premalo natančen.

Že v sodniškem dodatku pa je Slovenija dobila najstrožjo kazen po igranju z roko Fidana Alitija, z bele pike pa je bil zanesljiv Iličić in svoji ekipi priigral pomembno zmago.

Liga narodov (skupina C3), 5. kolo:

Slovenija - Kosovo 2:1 (0:0)
Kurtić 62., Iličić 94./11m; Muriqi 58.

Moldavija - Grčija 0:2 (0:2)
Fortounis 32., Bakasetas 41.

LESTVICA:
1. Slovenija 13
2. Grčija 11
3. Kosovo 2
4. Moldavija 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice