Šport > Nogomet
257 ogledov

Šok v Parizu, delitev plena v Amsterdamu

Francija Finska Epa
Po Evropi je bilo v sredo odigranih veliko reprezentančnih prijateljskih tekem.

Veliko presenečenje je v Parizu pripravila Finska. Ta je aktualne svetovne prvake Francoze premagala (0:2) z dvema zadetkoma v prvem polčasu. Najprej je po napaki Francozov na sredini zadel Marcus Forss, kmalu zatem je spektakularen gol od daleč zabil še Onni Valakari. Francozi, ki so nastopili v kombinirani postavi, so veliko poizkušali, a niso bili uspešni.

V derbiju večera je Nizozemska v Amsterdamu gostila Španijo. Za Špance je v prvem polčasu po podaji Álvara Morate zadel Sergio Canales, v drugem je po slabi reakciji obrambe končni izid (1:1) postavil Donny van de Beek.

Josip Iličić Tim Matavž SLO AZE Prijateljska tekma Šport Borbeni Azerbajdžanci zdržali vse nalete

Grčija, ki bo tekmica Slovenije v Ligi narodov 18. novembra, je v Atenah premagala Ciper (2:1). Hristos Dzolis v osmi in Jorgos Jakumakis v 18. minuti sta bila strelca za domače. Marios Ilia je v drugem polčasu zmanjšal zaostanek Cipra.

Kosovo, ki bo v nedeljo v Stožicah v Ligi narodov naslednji tekmec Slovenije je v Elbasanu odigrala prijateljski obračun z Albanijo in izgubil (2:1). Hrvaška je v zanimivi tekmi v Carigradu iztržila remi proti Turčiji (3:3).

Črna gora se je v Podgorici razšla neodločeno s Kazahstanom (0:0). Romunija je v Ploieștiju proti Belorusiji vodila že s 5:0, na koncu pa slavila z manjšo razliko (5:3). Danska je v Brøndbyju - predmestju Københavna, v sosedskem obračunu ugnala Švedsko (2:0).

Belgija je v Heverleeju s preobratom v režiji dvakratnega strelca Michyja Batshuayija ugnala Švico (2:1). Portugalska je v Lizboni napolnila mrežo Andore (7:0). Nemčija je bila v Leipzigu boljša od Češke (1:0), Italija je v Firencah zanesljivo odpravila Estonijo (4:0). Poljska je v Chorzówu premagala sosednjo Ukrajino (2:0).

Prijateljske tekme, izidi:

Slovenija - Azerbajdžan         0:0 (0:0)
Grčija - Ciper                  2:1 (2:0)
Albanija - Kosovo               2:1 (1:0)
Litva - Ferski otoki            2:1 (2:0)
Malta - Lihtenštajn             3:0 (2:0)
Črna gora - Kazahstan           0:0 (0:0)
Romunija - Belorusija           5:3 (4:0)
San Marino - Latvija            0:3 (0:1)
Bolgarija - Gibraltar           3:0 (3:0)
Turčija - Hrvaška               3:3 (2:1)
Danska - Švedska                2:0 (0:0)
Luksemburg - Avstrija           0:3 (0:0)
Belgija - Švica                 2:1 (0:1)
Nemčija - Češka                 1:0 (1:0)
Italija - Estonija              4:0 (2:0)
Nizozemska - Španija            1:1 (0:1)
Poljska - Ukrajina              2:0 (1:0)
Portugalska - Andora            7:0 (2:0)
Francija - Finska               0:2 (0:2)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice