Šport > Nogomet
3339 ogledov

Pogačar: "Najboljši na svetu je..."

tadej pogačar Epa
Pogačar bi nagrado za najboljšega vratarja na svetu privoščil Oblaku, za najboljšega igralca pa bi izbral De Bruyneja.

Slovenski kolesar Tadej Pogačar, ki je letos pri vsega 21 letih zmagal na dirki po Franciji, je tudi ljubitelj nogometa. V pogovoru za Mednarodno nogometno zvezo (Fifa) je dejal, da upa, da bo Jan Oblak, ki igra za madridski Atletico, dobil nagrado za najboljšega vratarja v letu 2020.

Jan Oblak | Avtor: Epa Epa

Nagrade najboljšim bo Fifa podelila 17. decembra. Od Slovencev pa je med kandidati za najboljšega vratarja spet Oblak. "Upam, da bo Jan zmagal. V vsakem primeru pa si zasluži biti med kandidati, saj je med najboljšimi na svetu. Nisem se še srečal z njim, a bi mi bilo v veselje," je dejal Pogačar.

Ta je razkril tudi to, za koga bi glasoval med kandidati za najboljšega igralca leta. "Sam bi glasoval za Kevina De Bruyneja. Za njim je dobra sezona tako pri Manchester Cityju kot v belgijski reprezentanci. Preprosto mi je všeč, kako igra," je pojasnil Pogačar.

Šport: Dva velika zvezdnika bosta izpustila nekaj tekem - Kevin De Bruyne | Avtor: Profimedia Profimedia

Slednji med vsemi obveznostmi in treningi najde tudi čas za nogomet. "Rad si pogledam posnetke zadetkov ali nekaterih legendarnih tekem. Prav tako pa igram tudi računalniško igrico Fifa," je povedal Pogačar, ki si pogosto v tem navideznem nogometu izbere prav ekipo Cityja.

Samo zmago na dirki po Franciji pa je primerjal z osvojitvijo naslova nogometnega svetovnega prvaka. "Zmaga na tako velikih tekmovanjih za športnika pomeni najlepši občutek na svetu. To je vrh vsega dela in nagrada za motivacijo," je še dejal Pogačar, najmlajši zmagovalec Toura od leta 1904.

tadej pogačar | Avtor: Epa Epa

"Ne spomnim se točno, kako se je vse začelo. Vem, da sem užival pri igranju nogometa, tako na tekmah kot na treningih. Igral sem nekaj let, a se je kolesarstvo pri meni začenjalo izenačevati z nogometom. Moral sem se odločiti, čemu se bom posvetil. Priznam, bila je težka odločitev," pa je o dilemi o smernicah v karieri še dodal slovenski kolesar in nadaljeval, da še vedno rad brca nogometno žogo, da pa je boljši branilec kot napadalec.

Komentarjev 1
  • cioreapor 17:54 02.december 2020.

    www︎.︎Norias︆.︆net - oddličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti parrtnerja za seks

Sorodne novice