Šport
3416 ogledov

Odlična novica za Slovenijo! Za Rogliča in Pogačarja pripravljajo posebno etapo

Primož Roglič Profimedia
Med italijanske medije so pricurljale prve neuradne informacije o trasi Dirke po Italiji v letu 2021. Med drugim naj bi organizatorji pripravili tudi eno etapo posvečeno slovenskima šampionoma.

V četrtek so se v nekoliko manj zanesljivih italijanskih medijih pojavile prve neuradne informacije, da naj bi na plano pricurljali prvi podatki o trasi Dirke po Italiji za leto 2021, tako da kolesarski svet temu še ni posvečal preveč pozornosti, v petek pa je govorice potrdila tudi dosti bolj slovita italijanska La Stampa.

Po pisanju italijanskih medijev naj bi se po desetih letih Torino znova pripravljal, da pogosti start te legendarne tritedenske dirke, na kateri se najboljši kolesarji na svetu borijo za slovito rožnato majico.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Do uradne predstavitve trase Gira 2021 sta sicer še dva meseca, saj naj bi se virtualna prezentancija odvila januarja 2021, a zdi se , da so si čisto vsi mediji enotni, da se bo dirka resnično začela v Torinu.

Seveda se v teh nestabilnih časih koronovarisu še ne ve, kako svečana bo ta otvoritev ter ali bodo prisotni tudi gledalci, prav tako pa se vse skupaj lahko še pošteno premeša, saj je možno, da zaradi slabe koronavirusne slike nekatere regije preprosto ne bodo želele tvegati ter organizirati dirke. A če bo šlo vse po planu, naj bi se prva etapa začela in končala v Torinu, ki bo tudi mesto starta druge etape, ki naj bi se zaključila v Verbanii, domu letošnjega velikega italijanskega junaka z Gira, Filippa Ganne.

Filippo Ganna | Avtor: Profimedia Profimedia

Etape naj bi si nato sledile proti jugu, vzdolž Tirenske obale, nato pa naj bi se po drugi strani Italije, ob Jadranskem morju, ponovno vračale proti severu ter Vzhodnim Alpam. Izmed najbolj znamenitih vzponov naj bi tam kolesarje pričakala brutalni Monte Zoncolan ter Tri Cine.

Organizatorji, ki naj bi si nadvse želeli, da se z dirko spopade vsaj eden izmed velikih dveh slovenskih kolesarskih šampionov, pa naj bi po govoricah znova načrtovali etapo, ki bi posegla globoko v Slovenijo, s čimer bi želeli počastiti najboljša kolesarja na svetu, Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja.

roglič pogačar | Avtor: Epa Epa

Dirka naj bi se nato najverjetneje zaključila v areni v Veroni, ki naj bi s svojo kandidaturo na koncu le premagala italijansko Gorico, ki je dolgo upala, da bi gostila cilj te prestižne dirke.

Vse skupaj so zaenkrat le govorice, prav tako lahko koronavirus močno premeša karte, a slovenski ljubitelji kolesarstva so po prvih govoricah zagotovo lahko navdušeni.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice