Šport
7756 ogledov

Alaphilippe o blamaži z Rogličem: "Kako obžalujem. Naučil me je lekcije"

Julian Alaphilippe Epa
Za svetovnim prvakom je sezona vzponov in padcev. Vrhunec je bila vsekakor zmaga na Svetovnem prvenstvu, medtem ko je bil najhujši udarec poraz na ciljni črti na dirki Liege-Bastogne-Liege.

Za francoskim kolesarskim zvezdnikom Jualianom Alaphilippom je ena izmed najbolj skromnih sezon v zadnjem času. Veliki šampion se preprosto ne zadovolji z vsega tremi zmagami v celi sezoni, katero pa je vendarle uspel rešiti z epsko zmago na Svetovnem prvenstvu, s čimer si je privozil svojo prvo (prav mogoče da tudi ne zadnjo) majico svetovnega prvaka.

Julian Alaphilippe | Avtor: Epa Epa

V pogovoru za angleški Eurosport se je tako dotaknil predvsem te razburljive dirke, ko je z izjemno solo akcijo pokoril vso kolesarsko smetano, nikakor pa ni mogel uiti vprašanju o dirki, ki je sledila Svetovnemu prvenstvu v Imoli.

Alaphilippe je tako moral spregovoriti tudi o bolečem porazu na enem izmed velikih petih spomenikov kolesarstva, dirki Liege-Bastogne-Liege, ko je že zmagoslavno dvignil roke v zrak ter začel proslavljati, preden se je zavedel, da ga je na ciljni črti prehitel slovenski kolesarski as Primož Roglič. Naknadno je bil sicer zaradi neprevidne vožnje kaznovan ter postavljen na 5. mesto.

Julian Alaphilippe | Avtor: Epa Epa

"V Liege sem prispel morda celo preveč motiviran, da zmagam, da počastim ta dres, da uživam v njem. Razpet sem bil med željo, da se čim bolje odrežem ter neverjetno utrujenostjo in pritiskom ob koncu Svetovnega pokala. Imate občutek, da ste tam, toda v resnici niste. Z dirko sem opravil zelo dobro, vse do samega sprinta. In vsi se spomnijo tega mojega sprinta..." je začel z opisom legendarne dirke nosilec mavričaste majice svetovnega prvaka.

"Bil je zelo dober dan, celotna ekipa je opravila odlično delo, vozili smo na robu perfektnosti. Toda kakšno razočaranje. Res sem se počutil grozno. Prečkal sem linijo in se zavedel, da nisem zmagal. Pravzaprav, ko sem dvignil roki, sem resnično verjel, da sem zmagal, nato pa me je prehitel na sami črti. Kako obžalujem, da sem dvignil roki," je enega izmed dogodkov, ki so najbolj zaznamovali letošnjo kolesarsko sezono, opisal Alaphilippe.

Julian Alaphilippe | Avtor: Epa Epa

"Naslednji dnevi med Liegem in dirko Fleche Brabanconne (na kateri je po etapi na Dirki po Franciji ter Svetovnem prvenstvu dosegel še zadnjo zmago v sezoni op. p.) so bili kar naporni. Nisem bil toliko razočaran, da sem izgubil dirko, pač pa sem bil razočaran nad sabo, da sem napravil takšno neumno napako."

"Vsem se dogajajo napake, toda če imaš na hrbtu majico svetovnega prvaka, vsaka najmanjša napaka odmeva še 1000-krat bolj. Primož in dirka Liege-Bastogne-Liege sta me resnično naučila lekcije," je zaključil 28-letni kolesarski šampion.

Julian Alaphilippe | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice