Šport
1610 ogledov

"Je še kakšen drug športnik, ki bi mu to uspelo?"

Primož Roglič Epa
Tokratni Rogličev uspeh je vsaj za njegovega direktorja še večji od lanskega.

Primož Roglič je po velikem razočaranju na Touru, ko je dolgo nosil rumeno majico, a jo nato v predzadnji etapi izgubil v boju s Tadejeme Pogačarjem, na Vuelti uspešno zacelil rane. Direktor v ekipi Jumbo-Visme Merijn Zeeman je prepričan, da je bila tokratna zmaga v Španiji za Slovenca dosežena na še boljši način kot tista pred dobrim letom.

"Lani je na Vuelto prišel po Giru, kjer je ob koncu zbolel. Takrat je bila španska pentlja zanj nov start v sezoni, vendar je nanjo prišel zelo dobro pripravljen po višinskem kampu. Pred Vuelto takrat ni dirkal in je bil zato spočit ter na svoji najboljši ravni. Zdaj pa... Je še kakšen drug športnik na svetu, ki bi doživel enega največjih razočaranj v karieri in bi nato tako kmalu osvojil enega izmed 'kolesarskih spomenikov' (največje enodnevne klasične dirke: Milan-San Remo, dirka po Flandriji, Pariz-Roubaix, Liege-Bastogne-Liege, na tej je slavil Roglič, in dirka po Lombardiji; op. p.) in tritedensko dirko? Mislim, da je to nekaj izjemnega," je za cyclingnews.com dejal Zeeman.

Primož Roglič Pogačar bo težava Šport "Naj vas Roglič ne prevara, je morilec na kolesu" primož roglič Uživajte! Šport Ekipa objavila ekskluzivne posnetke na poti do Rogličeve zmage

"Že prej sem ga izjemno spoštoval, biti del njegove poti je privilegij," še meni Zeeman, ki z Zasavcem dela že od njegovega prihoda v nizozemsko moštvo leta 2016, in dodaja: "Hodi na dirke in se še kar naprej uči, vedno si zapisuje stvari, je najboljši primer športnika, kar sem jih kdaj videl, ki ima miselnost naravnano na to, da vseskozi raste in napreduje."

Merijn Zeeman | Avtor: Profimedia Profimedia

"Po kriteriju Dauphiné je bil resnično v bolečinah po padcu. Bil sem z njim takrat v Tignesu, na lastne oči sem videl, kako se bori skozi poškodbo. Že to, da je nastopil na Touru, je bila zanj zmaga. Je psihično izjemno močan." 

Na tokratni Vuelti je Roglič dvakrat izgubil rdečo majico v boju z Richardom Carapazom (Ineos Grenadiers), Ekvadorec pa je nevarno zapretil tudi predzadnji dan preizkušnje. Mnogim se je v zadnjih kilometrih 17. etape zdelo, da se ponavlja zgodba s Toura.

"Tisto je bila res travma, ne morete si predstavljati, kako veliko je bilo razočaranje. Tisti občutek je še vedno svež, vse se je pripetilo šele pred mesecem in pol. Ko se je bližal zadnji teden Vuelte, Primož pa ni bil več pri najboljših močeh, smo vedeli, da vse skupaj ni idealno. A smo še naprej dirkali s strastjo in motivacijo."

primož roglič Šampionski odziv Šport "Pri Rogliču je bilo moč zaznati sram in zadrego" Jumbo-Visma, Grischa Niermann Video Šport Roglič do zmage: "Ne, f...," je izdavil direktor

"Seveda je bilo nekaj nervoze v zadnjem tednu, vendar smo imeli močno ekipo, z njo pa smo lahko nadzirali stvari in pripeljali Primoža do konca. Na koncu sobotne etape je bilo prisotno veliko olajšanje. Pokazalo se je, da čeprav nismo na svojem najboljšem nivoju, da imamo željo, motivacijo in timsko delo. Tako izjemno smo si želeli lovoriko pripeljati domov! V športnem pogledu je to večji dosežek od tistega, ko si preprosto najmočnejši. Lahko smo izjemno ponosni," je zaključil Zeeman.

Merijn Zeeman | Avtor: Profimedia Profimedia

Primož Roglič Šampion! Šport Takšne so Rogličeve osupljive številke Chris Horner Le kaj so počeli? Šport Legenda razkrila, kako bi Jumbo-Visma skoraj uničila Rogličevo Vuelto Primož Roglič in Tadej Pogačar Kolesarstvo Šport Roglič zmagal, Slovenija pa padla s prvega mesta

 

Komentarjev 1
  • sam1 08:07 11.november 2020.

    Vedno obstaja "drugi".....

Sorodne novice