Šport
2916 ogledov

Po etapi soočenje Carapaza in Rogliča

Primož Roglič Vuelta Reševalni pas/Twitter
Odločilna 17. etapa Vuelte se je razpletla po željah slovenskih navijačev.

Primož Roglič je še drugič zapored zmagovalec dirke po Španiji, potem ko je na zadnjem klancu sobotne etape odbil silovit napad Richarda Carapaza.

Richard Carapaz Primož Roglič Infarktno Šport Carapaz napadal kot nor, Vuelta odločena v zadnjih metrih!

Ekvadorec je v sklepnih dveh kilometrih skušal nadoknaditi 45 sekund zaostanka za Slovencem, toda na koncu je bil za 24 sekund prepočasen. Roglič se je izognil scenariju, ki ga je doletel na dirki po Franciji, ko ga je na zadnjo soboto ugnal rojak Tadej Pogačar in mu odzvel prvo mesto na slovitem Touru.

Po prihodu v cilj je bil Carapaz povsem izmučen. Ko je nekaj trenutkov kasneje čez črto na Altu de la Covadilla zapeljal še Zasavec, je bilo jasno, da je bil Južnoameričanov trud zaman.

Carapaz je skrušeno obžaloval izgubljeno priložnost, ko se je mimo pripeljal Roglič. Slednji je, preden je zagledal Ekvadorca, vzkliknil v znak zadovoljstva, ob pogledu na tekmeca pa se je ustavil in ga potrepljal.

Roglič ga je pohvalil za dobro vožnjo, Carapaz pa je vrnil kompliment in mu tako že čestital za osvojeno Vuelto.

Primož Roglič Vuelta Uspelo le redkim Šport Roglič v bogati 85-letni zgodovini med izbrano šesterico

Za Rogličem in Carapazom bo tretje mesto na vuelti osvojil Britanec Hugh Carthy, ta ima za vodilnim 47 sekund zaostanka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice