Šport
8773 ogledov

Nov šokanten podatek, kako nezaustavljiv je v zadnjih letih Roglič

primož roglič Epa
Primož Roglič je daleč najboljši etapni kolesar zadnjih let.

Slovenskega kolesarskega šampiona Primoža Rogliča od velikega slavja na letošnji Vuelti loči le še odločilna sobotna etapa. A tudi če se Richard Carapaz in Hugh Carthy na spektakularni gorski etapi izkažeta za močnejša in mu na koncu morda celo pokvarita skupno zmago, ni dvoma, kateri kolesar je najbolj zaznamoval zadnja tri leta.

Primož Roglič je namreč v zadnjih letih dokazal, da mu v kolesarstvu ni para. Zablestel je na enodnevnih klasikah, saj je dobil dirke, kot so Giro dell'Emilia, Tre Valli Varesine ter Liege-Bastogne-Liege, še bolj pa odmevajo njegove predstave na etapnih dirkah.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Po marcu 2018 je namreč Roglič končal 12 etapnih dirk in na nobeni ni bil v skupnem seštevku slabši kot 4.! 

Pravzaprav jih je kar 11 od 12 končal na zmagovalnih stopničkah, medtem ko je skupno zmago slavil na kar osmih etapnih dirkah ter je tik pred slavjem še na deveti.

Prav tako je neverjeten podatek, koliko etap je na World Tour dirkah (najvišja raven) preživel v majici vodilnega kolesarja. Kisovčan je namreč potem, ko je v torek ponovno prevzel vodstvo v skupnem seštevku Dirke po Španiji, v sredo preživel še svoj 60. dan v zadnjih treh letih kot vodilni kolesar.

Po petkovi etapi je tako Roglič vodilni kolesar World Tour dirke še svoj 62. dan v zadnjih treh letih, medtem ko je njegov najbližji zasledovalec izjemni Britanec Simon Yates, ki pa je v zadnjih treh letih več kot dvakrat manj dni preživel v majici vodilnega, saj je v skupnem seštevku vodil 29 dni.

Zelo visoko na lestvici je francoski šampion Julian Alaphilippe, ki je z 20 dnevi preživel v vodstvu več kot trikrat manj časa od našega šampiona, medtem ko je Michal Kwiatkowski na 4. mestu preživel že skorajda štirikrat manj časa kot Kisovčan.

Resnično neverjetni podatki, ki lepo opišejo, kako nezaustavljiv je v zadnjih letih postal slovenski kolesarski šampion.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

 

Komentarjev 1
  • asmas1965 19:31 06.november 2020.

    bo drugo leto pokazal na dirki po franciji kdo je največji.Letos se je malo zajebal in to dobro ve drugo leto bo on tisti ki bo slavil na elizejskih poljanah.Roglič le tako naprej

Sorodne novice