Šport
2191 ogledov

"Mislil sem, da bom bolj trpel"

Primož Roglič Epa
Slovenski as je za sekundo dobil kronometer, ob tem pa oblekel tudi majico vodilnega na Vuelti.

Primož Roglič je pred zadnjimi petimi etapami, od tega bo zadnja proti Madridu le revialna, znova prevzel vodstvo na dirki po Španiji. Na 33,7 kilometra dolgem kronometru je z etapno zmago nadoknadil zaostanek za Ekvadorcem Richardom Carapazom in se v zadnjih pet etap podaja s prednostjo 39 sekund.

V boju za rdečo majico je tretji s 47 sekund zaostanka Hugh Carthy, četri pa z minuto in 42 sekund plusa Dan Martin, kar obeta zanimiv obračun v zadnjem delu Vuelte in še posebej v soboto na zadnjem pravem preizkusu pred prihodom v špansko prestolnico. Sobotna etapa se bo edina zaključila z vzponom na gorski cilj.

Tokrat je Roglič v kronometru za dobro sekundo premagal presenetljivega Američana Willa Barto. "Lepo je. Dolgo že nisem dobil kronometra. To je bil za nas zelo dober dan. Bil sem zelo močan, morda malce presenetljivo. Mislil sem, da bom bolj trpel, ampak šlo mi je zelo dobro," je sprva 31-letnik dejal organizatorjem Vuelte.

Primož Roglič Video Šport Tako dramatično je bilo na koncu etape

Vsa kolesarska karavana je sicer pričakovala, da bo po današnjem dnevu znova v rdečem. "Vsi so mi dejali, da bom vzel nekaj časa v primerjavi z ostalimi, a tega ne moreš pričakovati. Na startu vsi začnemo z ničle, z istim časom in vsi vemo, da ni ravno zabavno, ko se moraš spopasti s kronometrom. Ampak na srečo imel sem močne noge in sem dobro opravil z vožnjo na čas," je dodal Kisovčan.

Do konca ga čakajo še tri bolj kot ne ravninske in razgibane etape, ki ne bi smele prinesti premikov med najboljšimi. V soboto pa prihaja neposredna odločitev za zmago na Vuelti z vzponom na Covatillo. "Bolje je biti 39 sekund spredaj kot 39 zadaj. Moramo se osredotočiti, saj so tekmeci močni. Borili se bomo do zadnjega," je še sklenil Roglič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice