Šport
2273 ogledov

Tako dramatično je bilo na koncu etape

Primož Roglič Epa
Primož Roglič je bil še enkrat več močnejši od tekmecev.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je na letošnji dirki po Španiji prišel še do četrte etapne zmage, najhitrejši je bil na edinem kronometru na tokratni preizkušnji. To je sicer njegov sedmi nastop na tritedenskih dirkah, skupno je zabeležil 11 etapnih zmag, pet na Vuelti, po tri pa na Touru in Giru.

Tokrat je kolesar iz Kisovca najverjetneje imel v mislih predvsem boj z ostalimi konkurenti za skupno zmago na španski pentlji, na koncu je Hugha Carthyja v vožnji na čas premagal za 25 sekund, Richard Carapaz pa je v primerjavi s Slovencem izgubil 49 sekund. Ekvadorec zdaj za Zasavcem zaostaja 39 sekund, Britanec še 8 sekund več. Dan Martin, ki je v etapi za Rogličem zaostal 1:17, pred zaključnimi petimi etapami za nosilcem rdeče majice zaostaja že 1:42.

V igri za etapno zmago in največji uspeh v karieri je bil sicer dolgo Američan Will Barta. Ta je na sedežu za vodilnega opazoval zadnje metre Rogličeve vožnje, nato pa razočarano sklonil glavo. Branilec naslova na Vuelti ga je premagal za sekundo in osem stotink.

Če si kolesar iz New Mexica nikoli ne bo z veseljem ogledal zaključka etape, pa bodo to precej bolj prešerno storili slovenski ljubitelji kolesarstva. Tako je izgledal Rogličev prihod v cilj:

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice