Šport
255 ogledov

Idealna priložnost, da Roglič spet obleče rdeče

Primož Roglič Epa
Za kolesarji sta že dva pestra tedna na dirki po Španiji. Danes je na sporedu ključni kronometer.

Kolesarje na dirki po Španiji čaka individualna vožnja na čas. V 13. etapi, gre za etapo dolgo 33,7 kilometra (Muros - Mirador de Ézaro), bo zeleno majico najboljšega po točkah spet nosil Primož Roglič. Slovenski as po 12. etapi, ko je ostal brez rdeče majice, ostaja prvi favorit za skupno zmago na Vuelti.

Razlike v skupnem seštevku so še zelo majhne. V zadnji teden kolesarske preizkušnje vstopa v rdečo majico vodilnega oblečen Richard Carapaz (Ineos), ki ima zgolj 10 sekund prednosti pred Rogličem (Jumbo-Visma). Znotraj 35 sekund zaostanka v skupnem seštevku sta še Dan Martin (Israel Start-Up Nation) in Hugh John Carthy (EF Pro Cycling).

Richard Carapaz To pravi statistika Šport Rogličev tekmec samozavesten: Povsem miren sem

Ekvadorec je v nedeljo v 12. etapi, z najtežjim vzponom Vuelte na Angliru, slekel Rogliča in si nadel rdečo barvo. Ponedeljkov drugi in zadnji dan počitka je bil namenjen vnovičnemu testiranju karavane na novi koronavirus. Prišel pa je tudi prav za načrtovanje zaključne taktike v boju za rdečo majico.

Edina preizkušnja v kronometru na letošnji izvedbi Vuelte bo tako morda prinesla novo vodstvo 31-letnega Kisovčana, ki je lani prav z zmago na individualni vožnji na čas naredil ključni korak v svojo korist v seštevku za prvo slovensko skupno zmagoslavje na dirki po Španiji.

primož roglič Črna napoved Šport "Roglič bo popustil, tako kot vedno doslej"

Današnji kronometer bo nekoliko spominjal na vožnjo na čas na 20. etapi Toura, v kateri je Roglič izgubil rumeno majico v obračunu s Tadejem Pogačarjem. Seveda pa na Vuelti ni Pogačarja, prav Roglič pa je trenutno med najmočnejšimi v tej kolesarski disciplini. Uvodnih 31,9 km etape je večinoma ravninskih, nato pa sledi 1,8 kilometra zelo strmega klanca na Mirador de Ézaro s povprečnim naklonom 14,6 odstotka in najstrmejšim delom, ko se klanec vzpne pri 29 odstotkih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice