Šport
2085 ogledov

Na dan vseh svetih trpljenje na vzponu vseh vzponov

Primož Roglič Epa
Nedeljska kraljevska etapa pa bi lahko prinesla številne premike med najboljšimi.

Kolesarje na dirki po Španiji danes čaka vzpon na sloviti Alto de L'Angliru, ki velja za enega najbolj mitskih klancev v svetu kolesarstva. Primož Roglič bo v 12. etapi, ki se bo začela v La Poli Llaviani in bo dolga le 109,4 kilometra, branil rdečo majico vodilnega.

Karavana bo v etapi morala premagati pet kategoriziranih vzponov. Pred Anglirujem bosta na vrsti še dva zahtevna asturijska hriba Mozqueta in Cordal, ki nista najdaljša s šestimi in petimi kilometri, ampak sta zelo strma s povprečnim naklonom nad osem odstotkov.

Jose Joaquin Rojas Šokanten posnetek Šport Tako grozljivo izgledajo noge kolesarja na tritedenski dirki

Vse to prihaja kot predigra pred zadnjim, 12,4 kilometra dolgim 'mučenjem' do vrha Angliruja. Povprečni naklon le tega znaša natanko 10 odstotkov, daleč najtežji pa je zadnji 6,5 kilometra dolg odsek, kjer se cesta na nekaterih delih postavi pokonci z več kot 20-odstotnim naklonom.

Najhujši del prihaja slabe tri kilometre pred vrhom, ko bodo morali več kot 1200 metrov kolesarji premagovati povprečni naklon nad 16 odstotkov. Ob utrujenih nogah po naporni in predvsem natrpani sezoni se obetajo velike razlike med najboljšimi.

Primož Roglič Španec znova v igri Šport Roglič o eni težjih odločitev na dirki: "Nismo želeli paničariti..."

V skupnem seštevku bosta Roglič in Ekvadorec Richard Carapaz tako kot v soboto začela s povsem istega izhodišča, medtem ko Irec Dan Martin na tretjem mestu zaostaja 25 sekund.

Po kraljevski 12. etapi bo dobrodošel predvsem ponedeljkov prosti dan, ki prihaja pred torkovim kronometrom z zahtevnim zaključnim vzponom na Mirador de Ézaro v dolžini 1,8 kilometra s povprečnim naklonom 14,8 odstotka.

George Bennett Iz Jumbo-Visme Šport Roglin sotekmovalec: "Podpiramo protest, čeprav lahko Primož ostane brez majice"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice